Hungrig larv kan bidra till att lösa plastkrisen

Nya forskningsresultat visar att en liten fjärilslarv kan komma att bli en osannolik medhjälpare i kampen för att minska de enorma mängder plastavfall som människan producerar. För vaxmottslarven är plast mat.

Vinnaren: ”Vi är inne i en klimatoffensiv nu”

Med en ny klimatlag på gång har Isabella Lövin blivit den kraftinjektion som Hållbarhets­sverige länge saknat. Journalisten som blev politiker har det senaste
året visat att hon håller deadline även när det gäller förutsättningar för en fossilfri omställning. Därför är hon mäktigast i Hållbarhetssverige 2017.

Här är de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige

Allt fler gör sin röst hörd i hållbarhetsfrågor, men att skapa förändring kräver hårt arbete. Här är listan över politikerna, näringslivstopparna, forskarna och lobbyisterna som sätter agendan för hållbar utveckling i Sverige.

Upprop för rättvis beskattning av egenproducerad el

Sedan två år tillbaka får villaägare med egen elproduktion en skattereduktion, och sedan årsskiftet behöver de inte betala moms på den el de säljer. Men reglerna gäller inte för lägenhetsinnehavare. Nu har 14 organisationer gått samman i ett upprop för en rättvis beskattning på egenproducerad el.