Bullersakkunnig handläggare, Stockholms Stad

 

Stockholms Stad söker Bullersakkunnig till enheten Inomhusmiljö

 
Om jobbet | Vem är du? | Kontaktuppgifter för frågor

 
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen är också ansvarig för att samordna stadens energieffektiviserings- och klimatarbete med bland annat miljöbilar i Stockholm.

Avdelningen Hälsoskydd utövar genom tre tillsynsenheter tillsyn över framförallt hälsoskyddet i staden, men utför även viss miljötillsyn. För närvarande bedriver avdelningen tillsyn över ett 20-tal olika tillsynsområden, huvudsakligen med stöd av miljöbalken. Inom enheten Inomhusmiljö bedrivs tillsyn av miljön i bostäder och allmänna lokaler med fokus på störningar till följd av brister i fastigheten eller från kringliggande verksamheter i form av buller, ventilation, fukt och mögel, lukt och temperatur m.m. På enheten arbetar vi även med tillsyn av höga ljud för att tillförsäkra hälsoskyddet för besökarna vid konserter och andra tillställningar som anordnas i staden.

Eftersom en stor del av de ärenden som handläggs på enheten är bullerrelaterade ser vi inom enheten ett behov av att förstärka gruppen med kompetens inom just bullerområdet. Miljöförvaltningen söker därför en bullersakkunnig handläggare, akustiker eller liknande, till enheten Inomhusmiljö.
 

Arbetsuppgifter

Som bullersakkunnig handläggare kommer du att handlägga, utreda och bedöma olägenhetsärenden med särskild fokus på bullerstörningar i bostäder. Arbetet består av att utföra inspektioner och att ge råd och anvisningar till såväl allmänhet och verksamhetsutövare som internt på enheten samt att skriva utkast till beslut och besvara remisser m.m. I handläggningen använder vi oss av ärendehanteringssystemet ECOS.

Miljöförvaltningen är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen mitt i centrala Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med bred expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö i staden.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom akustikområdet, eller motsvarande erfarenhet och kunskap t.ex. genom arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning på bullerfrågor. Du ska ha några års yrkeserfarenhet och det är meriterande om du har god kännedom om miljöbalken med tillhörande förordningar, föreskrifter och allmänna råd i fråga om framförallt buller. Även erfarenhet av tillsynsarbete och handläggning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta och kommunicera. Detta eftersom arbetet på förvaltningen utgår ifrån krav på en hög servicenivå och en professionell och effektiv handläggning. Du ska även vara van att arbeta självständigt och vara väl införstådd med myndighetsrollen med krav på objektivitet och saklighet i handläggning och bedömningar. Du ska ha god analytisk förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad och ansvarstagande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, engagemang och social kompetens.

 

Övrigt om tjänsten

Miljöförvaltningen ser mångfald som en tillgång och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-10-02 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 2 oktober!

 

 

 

 


Stockholms Stad söker Bullersakkunnig till enheten Inomhusmiljö! Sök jobbet som Bullersakkunnig handläggare på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 2 oktober!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Bullersakkunnig handläggare

Verksamhetsområde: Inomhusmiljö, en del av Hälsoskydd, en del av Miljöförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2017/5830

Sista ansökningsdatum: 2017-10-02

.

Information om tjänsten:
Karin Hultman
08-508 28 125
 

Fackliga representanter:
Vision
Luis Lopez
08-508 27 929

SACO
Weronica Rydoff
08-508 28 963
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.