Vill du jobba med näringslivets energieffektivisering?

 

Förstärkning till arbetet med näringslivets energieffektivisering

 
Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Vi söker nu en medarbetare till Enheten för Marknadsnära åtgärder som vill arbeta med frågor som rör näringslivets energieffektivisering. Tjänsten kommer att vara placerad på avdelningen för energieffektivisering som främjar energieffektivisering och en smartare energianvändning inom transport-, industri-, och byggnadssektorerna.

 

Dina arbetsuppgifter

Hos oss välkomnas du av engagerade medarbetare och intressanta arbetsuppgifter.

Du kommer att vara med och driva på näringslivets energieffektivisering och bland annat arbeta inom den del av det EU-finansierade nationella regionalfondsprogrammet som riktar sig till små- och medelstora företags energieffektivisering.

EU-projektet ska stödja små och medelstora företag som omfattas av miljötillsyn att komma igång med sitt energiarbete. I projektet nyttjar vi tillsynskanalen för att nå de företag som har stor potential att energieffektivisera. I samband med tillsynen ska kunskap om energieffektivisering överföras till företagen så att de på egen hand kan fortsätta med energiarbetet.

Vi söker dig som kan tillföra projektet ytterligare kompetens, till exempel inom miljötillsynsområdet. I projektet får du möjlighet att samverka med alla länsstyrelser i landet. Arbetet innebär också att samarbeta och skapa nätverk både internt på Energimyndigheten och med representanter från olika målgrupper. Du har stöd av och samarbetar tätt med övriga projektdeltagare. Samarbete sker även med andra projekt inom Energimyndigheten.

Förutom EU-projektet omfattar arbetet även andra uppgifter på enheten, såsom tillsyn, implementering och information om lagstiftning och EU-direktiv kopplade till näringslivets energieffektivisering, till exempel lagen om energikartläggning i stora företag Det ingår även att delta i enhetens och myndighetens övriga arbete med energieffektivisering. Arbetet kan innebära resor inom landet.

Låter arbetet intressant? Då kanske det är dig vi söker!

 

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet, till exempel från arbete med miljötillsyn eller systematiskt energieffektiviseringsarbete på företag eller i offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av och förståelse för hur företag arbetar med energieffektivisering. Det är också meriterande om du har erfarenhet av och förståelse för hur länsstyrelse och kommun arbetar, särskilt med miljötillsyn. Du har intresse för energi- och klimatfrågor och är en god kommunikatör.

Som person arbetar du bra med andra människor och du tycker om att skapa nya kontakter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt samt har lätt att anpassa dig till nya omständigheter. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och trivs med att samverka med många olika aktörer och människor för att tillsammans nå goda resultat. För dig är det en självklarhet att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är placerad på Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna. Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-20 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. Om du skickar din ansökan på annat sätt – märk då din ansökan med ”Diarienr 2017-9125”.

 

Välkommen in med din ansökan senast 20 augusti!

 

 

 

 


Förstärkning till arbetet med näringslivets energieffektivisering! Sök jobbet som Projektkollega för näringslivets energieffektivisering på Energimyndigheten via Aktuell Hållbarhet senast 20 augusti!

Placering: Eskilstuna

Yrkeskategori: Projektkollega för näringslivets energieffektivisering

Verksamhetsområde: Avdelningen för energieffektivisering, en del av Enheten för Marknadsnära åtgärder

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid, 6 mån provanställning

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: Diarienr 2017-9125

Sista ansökningsdatum: 2017-08-20

Information om tjänsten:
Enhetschef
Anette Persson
016-544 20 38

Biträdande Enhetschef
Anna Carlén
016-544 21 61
 

Fackliga representanter:
SACO-S
Linn Stengård
016-544 20 27

ST
Lina Groth
073- 660 20 86

Under veckorna 30-32 är det semestertider vilket innebär att vi har begränsad möjlighet att svara men återkommer så snart vi kan.

 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.