CSR- och miljöspecialist, Fortum

 

Fortum söker CSR- och miljöspecialist till Stockholm

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Fortum | Kontaktuppgifter för frågor

 
Fortum Värme skapar energin i framtidens städer. Fortum Värme skapar ett behagligt inomhusklimat till boende och verksamma i Stockholmsregionen. Det lokala energibolaget producerar resurseffektiv fjärrvärme, fjärrkyla och el och ägs till lika delar av Fortum och Stockholms stad. Tillsammans med kunder och stockholmare har Fortum Värme bidragit till att Stockholm räknas som en av världens mest hållbara huvudstäder. Dygnet runt håller 700 medarbetare igång ett energisystem som försörjer 11 000 kunders fastigheter med värme och kyla. Nätet är 1 554 kilometer långt och knyter ihop Sigtuna i norr med Skärholmen i söder. Fortum Värmes energisystem ska baseras helt på förnybara eller återvunna bränslen senast 2030. www.fortumvarme.se
 

Din roll

Vill du vara med och skapa ett hållbart energisystem i Stockholm? Bra! Som CSR- och miljöspecialist hos oss kommer du att bidra till att våra biobränslen kommer från hållbara källor. Du ska bli vår expert på hållbarhetsfrågor kopplat till biobränslen. Ditt uppdrag blir omvärldsbevakning och analys av lagkrav, andra intressentkrav och miljöfrågor inom området. Du kommer även att arbeta med kravställning och uppföljning samt granskningar av våra bränsleleverantörer. Du kommer att ha dialog med myndigheter och beslutsfattare, samarbeta med NGOs, kunder, leverantörer, branschorganisationer och andra intressenter som driver och förvaltar standards för hållbarhetscertifiering, i Sverige och internationellt.

 

Vi erbjuder dig

Du kommer till ett företag som vill bidra till ett hållbart samhälle med allt lägre klimatpåverkan och cirkulära system. Vi erbjuder energitjänster baserade på förnybar eller återvunnen energi och en mycket låg förbrukning av ändliga resurser. Fortum Värme är idag en ledande aktör när det gäller biobränslen och avfallsbaserade bränslen. I vårt team av engagerade och kunniga medarbetare kommer du att arbeta med hållbarhetsbegreppets alla aspekter och möta en stor variation av utmaningar och frågeställningar. Det är svårt att tänka sig en mer stimulerande arbetsplats för den som brinner för dessa frågor!
 

Kvalifikationer

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning inom teknik eller naturvetenskap och erfarenhet av att arbeta med miljö- och CSR-frågor. Om du har kunskap om och erfarenhet från leverantörsgranskning samt har jobbat med leverantörskedjor och spårbarhet, ser vi det som mycket värdefullt. Och har du dessutom goda insikter i miljöfrågor som kopplas till biobränslen och avfallsområdet är du som klippt och skuren för oss. Sist men inte minst tycker du förstås om att träffa människor och vill kunna påverka samhället mot en mer hållbar riktining.

 

Övrigt om tjänsten

Dina frågor besvaras gärna av Ulf Wikström, Hållbarhetschef, Fortum Värme.

 

Intresserad? Ansök nu!

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-09-24 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet – vi intervjuar löpande!

 

Välkommen in med din ansökan senast 24 september!

 

 

 

 


Fortum söker CSR- och miljöspecialist till Stockholm! Sök jobbet som CSR- och miljöspecialist på Fortum via Aktuell Hållbarhet senast 24 september!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: CSR- och miljöspecialist

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 7156

Sista ansökningsdatum: 2017-09-24

.

Information om tjänsten:
Fortum söker CSR- och miljöspecialist till Stockholm! Sök jobbet som CSR- och miljöspecialist på Fortum via Aktuell Hållbarhet senast 24 september!
Hållbarhetschef
Ulf Wikström
070-344 54 42
ulf.wikstrom@fortum.com
 

Fackliga representanter:
Unionen
Louise Leanderts
08-671 70 00

SEKO
Jan Persson
08-671 70 00

Fortums Akademiker
Anders Marklund
08-671 70 00

Ledarna
Hamid Koochaky
08-671 70 00
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Fortum

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. Vi förser våra kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Vi sysselsätter cirka 9 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av vår elproduktion är CO2-fri. Vår omsättning under 2016 uppgick till 3,6 miljarder euro. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. www.fortum.com.