Hållbarhetschef, Stockholmsmässan

 

Hållbarhetschef att leda Stockholmsmässan till en hållbar framtid

 
Stockholmsmässans vision är att bli en ledande mötesplats i norra Europa och att därmed stärka Stockholms ställning som Skandinaviens huvudstad. Tillsammans med våra utställare och arrangörer skapar vi mötesplatser som ger besökarna ökad kunskap, ny inspiration och möjlighet att göra bra affärer.

Som ett av de ledande företagen i vår bransch, och som en ansvarsfull samhällsmedborgare, ser vi det som självklart att ständigt utveckla Stockholmsmässans hållbarhetsarbete och därmed bidra till en mer hållbar värld. Vi är övertygade om att ett aktivt hållbarhetsarbete inte bara ger oss och våra medarbetare ett gott samvete, utan också skapar nya affärsmöjligheter och ökar företagets långsiktiga värde.

I enlighet med företagets strategiplan tar vi nu ytterligare ett steg i en framåtlutad riktning i vårt hållbarhetsarbete och rekryterar därför en hållbarhetschef. Hållbarhetschefen ska ta vår strategiska hållbarhetsplan in i vardagen på Stockholmsmässan.

 

Befattningens huvuduppgifter och ansvarsområden

Som hållbarhetschef på Stockholmsmässan ska du ansvara för att strategiskt och operativt säkerställa företagets hållbarhetsarbete. Du är Stockholmsmässans hållbarhetsambassadör internt och externt, den som verkar politiskt, är ute och föreläser, sköter omvärldsbevakningen inom området och informerar internt, och arbetar tvärfunktionellt tillsammans med kollegor inom affärsutveckling, försäljning, kommunikation och produktion. Du driver utvecklingen framåt en enlighet med företagets strategiplan och strategiska fokusområden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • leda och fördela det övergripande och strategiska hållbarhetsarbetet
 • motivera och stödja de funktioner som ansvarar för respektive område
 • följa upp mot omvärlden hur bolagets hållbarhetsarbete utvecklas och att dess kvalitet står sig för att driva utveckling i linje med vår strategiplan
 • ansvara för förberedelser inför samt genomförande av hållbarhetscertifiering och hållbarhetscertifieringsprocess
 • säkerställa ändamålsenlig bevakning av relevant lagstiftning samt att eventuell rapportering inom området sker, internt och externt.
 • leda företagets ”Green Team”, hållbarhetsambassadörer runt om i företaget, i syfte att integrera och upprätthålla hållbarhetsarbetet i hela företaget och inom respektive enhet.
 • bidra till hållbarhetsredovisningen

 

Din profil

Vi ser att du är en person som brinner för hållbarhetsfrågor, är trygg och prestigelös samt en god retoriker och trivs i offentliga sammanhang. Du är analytisk, förändringsbenägen och drivande, men samtidigt lyhörd. En generalist, men med djup kunskap inom hållbarhetsområdet.

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av Hållbarhetsarbete
 • Akademisk examen tex som civilingenjör/civilekonom med inriktning miljö
 • Erfarenhet av något verksamhets- eller ledningssystem
 • Behärskar svenska och engelska mycket bra i både tal och skrift
 • Dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete
 • God planeringsförmåga och ordningssinne
 • Goda ledaregenskaper, analytisk och en stark besluts- och genomförandeförmåga
 • Drivs av målstyrning

För att vara framgångsrik i rollen som Hållbarhetschef måste du vara förtroendeingivande, ha god samarbetsförmåga och hög integritet.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-10 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 10 augusti!

 

 

 

 


Hållbarhetschef att leda Stockholmsmässan till en hållbar framtid! Sök jobbet som Hållbarhetschef på Stockholmsmässan via Aktuell Hållbarhet senast 10 augusti!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Hållbarhetschef

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2017-08-10

Information om tjänsten:
Affärsområdeschef Eventservice & B2C
Camilla Hållbro
08-749 44 81