Handläggare allemansrätt, friluftsliv och LONA, Naturvårdsverket

 

Handläggare allemansrätt, friluftsliv och LONA, Naturvårdsverket

 

Vi söker en innovativ handläggare som på ett kommunikativt, engagerat och ansvarsfullt sätt vill driva utvecklingen av både LONA och vägledning inom allemansrätt och friluftsliv!

 
IArbetet med LONA (Lokala naturvårdsåtgärder) och vägledning om allemansrätt och friluftsliv är placerat på Landskapsenheten på Naturavdelningen i Naturvårdsverkets nya organisation. Enheten arbetar med hållbart nyttjande av biologisk mångfald i ett landskapsperspektiv genom vägledning, styrmedelsutveckling, beslut om ekonomiska bidrag och genomförande av åtgärder. Enheten har bl.a. ansvar för frågor om LONA och allemansrätt medan ansvaret för friluftslivsfrågor delas med andra enheter.

 

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att planera och genomföra vägledning inom, i första hand, frågor kopplade till allemansrätt med tillhörande friluftslivsfrågor till allmänheten, länsstyrelser och andra berörda myndigheter och organisationer. Arbetet inom LONA innebär till en början ansvar för LONA- registret och delansvar för vägledning till Länsstyrelser och utbildningsinsatser mot kommuner. På sikt kan det innebära att ditt ansvar och arbetsuppgifter inom LONA komma att öka.

Arbetet kännetecknas av självständighet och stort eget ansvar för att planera och driva arbetet framåt. En viktig del i arbetet är att utveckla arbetssättet genom att tänka innovativt, använda nya metoder och ny teknik. Arbetet sker i nära samarbete med en kommunikatör där ni tillsammans utformar budskap som är målgruppsanpassade och pedagogiska i syfte att lyfta områdets frågor. Du hanterar budgetanslag och bidragsbeslut. Du utvärderar och följer upp sakområdena och dess arbetsuppgifter. Du kommer även att ansvara för friluftslivsmål 3 och 4 som innebär att allemansrätten är grunden för friluftsliv och naturen är tillgänglig för friluftslivet.

I samtliga dessa arbetsuppgifter ingår att samverka med olika aktörer med olika perspektiv såväl internt som externt. Du deltar i genomförandet av regeringsuppdrag rörande dina huvudsakliga arbetsområden.

Du kommer även vid behov att arbeta med andra inom enheten förekommande arbetsområden, bl.a. grön infrastruktur, frågor inom skogs- och jordbrukslandskapet, biosfärområden, ekosystemtjänster och ekologisk kompensation.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har:
  • högskoleexamen inom samhälls- eller naturvetenskapligt område
  • högskoleutbildningen ska innehålla en eller flera av följande inriktningar; biologi, ekologi, pedagogik, beteendevetenskap och/eller kommunikation
  • erfarenhet av modernt/digitalt kommunikationsarbete utifrån ett strategiskt och operativt perspektiv
  • vägledningserfarenheter från naturvårds- och/eller samhällsrelaterade frågor och kontakter med både myndigheter och medborgare/ideella organisationer.

Du har handlingskraft, samarbetsförmåga och kan ta initiativ och slutföra uppgifter. Vidare ser vi att du är innovativ och har förmåga att kommunicera effektivt. Du har god pedagogisk förmåga.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av myndighetsarbete och erfarenhet av att tolka lagstiftning. Det är även meriterande om du är en god administratör och är en serviceinriktad person.

 

Övrigt om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-05-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 7 maj 2017!

 

 

 

 


Handläggare allemansrätt, friluftsliv och LONA, Naturvårdsverket! Sök jobbet som Handläggare allemansrätt, friluftsliv och LONA på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 7 maj 2017!

Placering: Östersund / Stockholm

Yrkeskategori: Handläggare allemansrätt, friluftsliv och LONA

Verksamhetsområde: Landskapsenheten på Naturavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-02145-17

Sista ansökningsdatum: 2017-05-07

Information om tjänsten:
Enhetschef landskapsenheten
Anette Andersson
010-698 10 00 (vx)

Handläggare
Marianne Wetterin
010-698 10 00 (vx)
 

Fackliga representanter:
ST
Annika Karlsson
010-698 10 00 (vx)

Saco
Helene Lindahl
010-698 10 00 (vx)


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en drivande roll i samhällets miljöarbete. Tillsammans med andra arbetar vi för att nå miljömålen och säkra en bra livsmiljö för människan och allt annat levande. Nu och för kommande generationer.