Vägledning av invasiva främmande arter, handläggare, Naturvårdsverket

Handläggare vägledning av invasiva främmande arter, Naturvårdsverket

 
Vill du vara med oss och driva och utveckla arbetet med invasiva främmande arter i Sverige och inom EU?
Till Artenheten på Naturavdelningen söker vi nu handläggare till sakområdet invasiva främmande arter. Enheten ansvarar för införandet av EU-förordningen om invasiva främmande arter i Sverige och vi är i en kunskapsuppbyggande och verksamhetsutvecklande fas. Många vägval är kvar att göra och arbetsstrukturer behöver byggas. Arbetet syftar till att förebygga, minimera och mildra de negativa effekterna på biologisk mångfald av såväl avsiktlig som oavsiktlig introduktion och spridning av invasiva främmande arter inom Sverige och unionen.

I övrigt hanterar Artenheten bl.a. artskydd, Cites, biologisk växtskydd, Nagoyaprotokollet, Cartagenaprotokollet, Art- och habitatdirektivet, samt fågeldirektivet.

 

Dina arbetsuppgifter

Vägledarens huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att vägleda och ansvara för det nationella arbetet med invasiva främmande arter. Under en period kommer även projektledning av arbetet med att genomföra EU:s förordning om främmande invasiva arter vara aktuellt. Det innebär arbetsledning, planering och genomförande. Du kommer initialt även att behöva bygga arbetsstrukturer som bidrar till att samverkan med andra myndigheter och berörda intresseorganisationer fungerar smidigt.

Som vägledare kommer du att ansvara för att upprätta en strategisk plan för vägledning inom sakfrågan, samt jobba nära kommunikatören med utveckling av väglednings- och informationsmaterial. Du kommer även att planera och genomföra utbildnings-, informations- och vägledningsinsatser.

I övrigt kan du komma att delta i arbete med föreskrifter och regeringsuppdrag. På längre sikt kan även andra och nya arbetsuppgifter inom enhetens uppdrag komma ifråga.

Arbetet ställer stora krav på samarbete och du kommer dagligen att samverka med dina kollegor, andra myndigheter och intressenter. Det kan t.ex. innebära att du bidrar med sakstöd till regeringen, vägleder andra myndigheter, samverkar med intresseorganisationer, samt representerar Naturvårdsverket på konferenser och möten.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap, samt som tidigare har arbetat 3-5 år på en myndighet eller motsvarande. Du har också dokumenterad erfarenhet av att leda medelstora projekt med både interna och externa aktörer.

Du har stor egen drivkraft och förhåller dig flexibel när förutsättningarna förändras. Du samarbetar effektivt med andra och du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information. Du bidrar till att motivera och samordna andra så att vi tillsammans behåller fokus på målen.

Du tänker och agerar strategiskt och har ett brett perspektiv, exempelvis genom att löpande omvärldsbevaka ditt sakområde. Du utvecklar realistiska visioner och överföra dem till fungerande strategi och för dig är det självklart att sätta helheten före de egna delarna. Du ifrågasätter traditionella tillvägagångssätt genom att främja förändring och nytänkande.

Du har också flera års erfarenhet av och tycker om att tala inför stora och små grupper. Du känner dig trygg med att vid behov kunna representera Sveriges syn på sakfrågan i olika sammanhang.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med invasiva främmande arter och/eller kommunikation, vägledning och regeltillämpning på en myndighet. Det är också meriterande om du har arbetet med i EU-processer och representerad Sverige i förhandlingar inom EU.

 

Övrigt om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten innebär resor inom och utanför Sverige. Resorna utanför Sverige är främst till Bryssel, Belgien. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-03-19 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 19 mars!

 

 

 

 


Handläggare vägledning av invasiva främmande arter, Naturvårdsverket! Sök jobbet som Vägledning av invasiva främmande arter, handläggare på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 19 mars!

Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Vägledning av invasiva främmande arter, handläggare

Verksamhetsområde: Artenheten på Naturavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-08636-16

Sista ansökningsdatum: 2018-03-19

Information om tjänsten:
Tf enhetschef Artenheten
Mette Svejgaard
010-698 10 00

Projektledare för arbetet med invasiva arter
Sara Hommen
010-698 10 00
 

Fackliga representanter:
Saco
Helene Lindahl
010-698 10 00

ST
Annika Karlsson
010-698 10 00


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.