Inspektör, vikariat, Kemikalieinspektionen

 

Kemikalieinspektionen söker Inspektör

 
Kemikalieinspektionen är en myndighet under regeringen. Vi arbetar i Sverige, inom EU och internationellt för att utveckla lagstiftning och andra insatser som främjar god hälsa och bättre miljö. Vi har tillsyn över reglerna för kemiska produkter och ämnen i varor och gör inspektioner. Vi granskar och godkänner bekämpningsmedel innan de får användas. Vårt miljökvalitetsmål är Giftfri miljö. Kemikalieinspektionen har 290 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg.

Avdelningen tillsyn och registratur ansvarar för operativ tillsyn, tillsynsvägledning och annat arbete relaterat till tillsyn enligt den lagstiftning Kemikalieinspektionen ansvarar för. Avdelningen ansvarar även för hela myndighetens registratur och arkivfunktion samt för produktregistrets verksamhet. I avdelningen finns två tillsynsenheter och en enhet för kemikaliestatistik och registratur. Enheten tillsyn av kemiska produkter ansvarar för operativ tillsyn, tillsynsvägledning och annat arbete relaterat till tillsyn av kemiska produkter.

 

Arbetsuppgifter

Enheten för tillsyn av kemiska produkter söker nu en medarbetare för arbete som inspektör. Du kommer framförallt att arbeta med att kartlägg marknaden, ta fram och vidareförmedla information inför kommande tillsynsprojekt. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter, t ex att kontrollera om tillverkare och importörer av kemiska produkter tar sitt ansvar enligt kemikalielagstiftningen. Det gör du genom att bland annat granska företagens information om produkternas hälso- och miljöfarlighet och att produkterna inte innehåller ämnen i strid med reglerna.

Arbetet är mycket varierat och kräver kompetens inom naturvetenskapliga ämnen samt inom regelkunskap och juridisk tillämpning. I arbetet ingår kontakter med företag och andra tillsynsmyndigheter och arbetet bedrivs oftast i projektform. Detta innebär mycket samarbete såväl inom myndigheten i olika projektgrupper som med aktörer utanför myndigheten. I tjänsterna ingår operativ tillsyn och det kan även bli aktuellt med tillsynsvägledning till miljö- och hälsoskyddsnämnder samt länsstyrelser.

 

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen på det naturvetenskapliga området med kunskaper i kemi och kunskaper om miljölagstiftningen. Dessutom krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser gärna sökanden som har erfarenhet av att ha arbetat med kemikalielagstiftning som tillsynsmyndighet eller ur ett företagsperspektiv. För denna tjänst ser vi det som meriterande om du har vanna att söka efter information och att dokumentera detta på ett effektivt och sökbart sätt.

Täta kontakter med kollegor, företagsrepresentanter, myndigheter och andra intressegrupper ställer stora krav på gott omdöme och bemötande samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid egenskaper som strukturerad, ansvarstagande, nyfiken och initiativförmåga samt förmåga att effektivt planera och genomföra sitt eget arbete.

Inspektörer kan behöva använda bil i tjänsten och det är därför meriterande att ha körkort för personbil.

 

Övrigt om tjänsten

Kemikalieinspektionen bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstider m.m.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-03-03 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 3 mars!

 

 

 

 


Kemikalieinspektionen söker Inspektör! Sök jobbet som Inspektör, vikariat på Kemikalieinspektionen via Aktuell Hållbarhet senast 3 mars!

Placering: Sundbyberg, Stockholm

Yrkeskategori: Inspektör, vikariat

Verksamhetsområde: Enheten för tillsyn av kemiska produkter, Avdelningen tillsyn och registratur

Omfattning: Tidsbegränsad anställning till 2017-12-31, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: 2017-03-03

Jobb-id/referensnr: 2.3.a-H17-03072

Sista ansökningsdatum: 2017-03-03

Information om tjänsten:
Enhetschef
Helena Segervall
08-519 41 320
 

Fackliga representanter:
ST
Ule Johansson
Handläggare
08 519 41 210

Saco
Charlotte Rahm
Inspektör
08-519 41 197


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.