Energicoach, Stockholms Stad

 

Jobba som vikarierande energicoach för små och medelstora företag

 
Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete och ansvarar för energi- och klimatrådgivningen i Stockholm.

Stockholms stad har i samverkan med fyra andra kommuner beviljats medel för att anställa två företagscoacher för energi och klimat som ska genomföra ett 3-årigt coachningsprogram för energieffektivisering riktat till små och medelstora företag. En av tjänsterna är placerad i Sundbybergs stad och en på energi- och klimatenheten i Stockholms stad. På enheten är vi 19 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat.

 

Arbetsbeskrivning

Som energicoach är dina huvuduppgifter att tillsammans med coachen i Sundbyberg genomföra programmets faser. Faserna under vikariatet omfattar främst aktiviteter som värvning av företag till programmen, göra besök på företag, hålla i seminarier och hålla kontinuerlig kontakt med företagen för att hjälpa dem att energieffektivisera samt möjliggöra erfarenhetsutbyte företag emellan. Utöver detta ansvarar du även för rapportering kring programstatus och budget till Energimyndigheten. Eftersom båda coacherna kommer att verka i kommunerna Stockholm, Sundbyberg, Solna, Järfälla och Sollentuna innebär tjänsten en del resande.

Vid kontakt med företag och värvning kommer du att ha ett nära samarbete med företagsenheterna i respektive kommun. Som hjälp finns även det regionala energi- och klimatrådgivningsnätverket (EKR), där alla kommuner i länet är aktiva. EKR-nätverket har lång erfarenhet av företagsrådgivning och andra aktiviteter på energi- och klimatområdet. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida.

Coacher för energi och klimat är ett nytt program så du kommer att ha stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångsätt.

 

Kvalifikationer

Vi ser efter dig som har
  • examen i t.ex. energi- och miljöteknik eller liknande, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet med inriktning på energi
  • god kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt
    Meriterande är
  • erfarenhet av att arbeta i projektform
  • erfarenhet som energirådgivare eller arbete med energifrågor i företag, industri, eller fastigheter
  • erfarenhet av beräkningar av lönsamhet och återbetalningstid för energieffektiviseringsåtgärder
  • erfarenhet av att utföra energikartläggningar
  • erfarenhet av att kommunicera med företag

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energieffektivisering samt god förmåga att kommunicera med och entusiasmera andra människor! Du är självgående och strukturerad och driver dina processer på ett effektivt sätt. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. En viktig del i rollen är att du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Du är kreativ och trivs i en miljö där du har stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

 

Övrigt om tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som energicoach. Tjänsten är ett vikariat under ca 7 månader med start 2017-10-01. Mer information om coacher för energi och klimat finns på energimyndighetens hemsida.

Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar med möjlighet att ta ut flexledighet. Vi månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv på ett bra sätt. Hos oss får du 1 timmes friskvård/vecka och friskvårdsbidrag 2000 kr/år. Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare www.stockholm.se.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-13 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 13 augusti!

 

 

 

 


obba som vikarierande energicoach för små och medelstora företag! Sök jobbet som Energicoach på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 13 augusti!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Energicoach

Verksamhetsområde: Plan och miljö, en del av Miljöförvaltningen

Omfattning: Visstidsanställning längre än 6 månader, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2017/5066

Sista ansökningsdatum: 2017-08-13

Information om tjänsten:
Enhetschef
Jonas Tolf
076 10 289 43

HR-konsult
Nozha Amezeane
08-508 11 716
 

Fackliga representanter:

SACO
Weronica Rydoff
08-508 289 63

Vision
Luis Lopez
08-508 279 29

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.