Kanslichef Klimatpolitiska rådet, Regeringen

 

Regeringen söker Kanslichef till Klimatpolitiska rådet

 
Regeringen kommer att inrätta ett klimatpolitiskt råd, som en del av det klimatpolitiska ramverket. Klimatpolitiska rådet kommer att vara ett tvärvetenskapligt och oberoende expertorgan med bred kompetens som ska granska och bedöma hur den samlade politik som regeringen lägger fram är förenlig med klimatmålen.

Vid Klimatpolitiska rådet kommer det att finnas ett kansli som leds av en kanslichef. Forskningsrådet Formas kommer att vara värdmyndighet för Klimatpolitiska rådet, vilket bland annat innebär att Formas kommer stå för lokaler och administrativ service samt att rådets kansli kommer att ha sin anställning i Formas. Klimatpolitiska rådet inrättas den 1 januari 2018.

Till Klimatpolitiska rådet söker vi nu en kanslichef.

 

Arbetsuppgifter

Som kanslichef leder du arbetet i Klimatpolitiska rådets kansli. Arbetet kommer att utföras i enlighet med de prioriteringar som beslutas av rådet och i samverkan med rådets ordförande. Inom ditt ansvarsområde ingår det att förbereda rådets arbete och möten, identifiera frågor och områden av intresse för rådet, ta fram underlagsmaterial, analyser och utkast och färdigställa rådets rapporter samt ta fram material för kommunikation av rådets arbete. Utöver ovanstående arbetsuppgifter ingår det att bistå rådet vid samverkan med riksdag, regering, myndigheter, forskningsorganisationer, näringsliv och samhälle i övrigt.

 

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har examen på lägst masternivå eller motsvarande inom relevant samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig utbildning. Du har minst tio års arbetserfarenhet varav delvis erfarenhet av arbetsledning i kvalificerad kunskapsorganisation. Vidare har du haft huvudansvar för att projektleda och ta fram samhällsvetenskapliga rapporter samt erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete, särskilt inom klimatområdet.

Du väl insatt i samhällsvetenskapliga teorier, metoder och analysmodeller och har mycket god kunskap om nationalekonomiskt baserad analys av styrmedel, skatter och effekter.

Du har gedigen kunskap om Sveriges och EUs klimatpolitik, lagstiftning, regelverk, styrmedel och genomförande på nationell, regional och lokal nivå samt i näringslivet.

Vidare har du kunskap om forsknings- och kunskapsläget kring klimat, du är insatt i arbete i riksdag, regering och myndigheter samt har kännedom om arbetet i UNFCCC, IPCC m fl. internationella organ på klimatområdet.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du arbetat med forskning inom områden som är relevant för klimatpolitiken, om du har erfarenhet av skriftlig och muntlig kommunikation av komplicerade analyser och beslutsunderlag och om du tidigare har arbetat inom Regeringskansliet eller myndighet. Det är önskvärt att du har ett upparbetat nätverk inom forskarvärld, myndigheter, företag och intresseorganisationer kring klimat, energi, infrastruktur och hållbarhet.

 

Dina egenskaper

Som person har du goda ledaregenskaper och kan företräda kansliet och driva frågor på ett professionellt sätt. Du har en analytisk och strategisk förmåga och du arbetar mål- och resultatinriktat för att driva verksamheten framåt. För att lyckas i rollen krävs dessutom att du har en hög integritet, ett gott omdöme och att du är tydlig i din kommunikation.

 

Övrigt om tjänsten

Kanslichefen har sin anställning i Formas. Anställningsformen är en tillsvidareanställning med ett chefsförordnande på fem år, med möjlighet till förlängning. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras vecka 34-35.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-07-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. Mer information om anställningen lämnas av kanslirådet Ola Göransson.

 

Välkommen in med din ansökan senast 30 juli!

 

 

 

 


Regeringen söker Kanslichef till Klimatpolitiska rådet! Sök jobbet som Kanslichef Klimatpolitiska rådet på Regeringen via Aktuell Hållbarhet senast 30 juli!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Kanslichef

Verksamhetsområde: Klimatpolitiska rådet

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: 1 januari 2018

Sista ansökningsdatum: 2017-07-30

Information om tjänsten:
Kansliråd
Ola Göransson
ola.goransson@regeringskansliet.se
08-405 48 71
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.