Rådgivare kemikalieregler, Kemikalieinspektionen

 

Kemikalieinspektionen söker Rådgivare kemikalieregler

 
Kemikalieinspektionen är en myndighet under regeringen. Vi arbetar i Sverige, inom EU och internationellt för att utveckla lagstiftning och andra insatser som främjar god hälsa och bättre miljö. Vi har tillsyn över reglerna för kemiska produkter och ämnen i varor och gör inspektioner. Vi granskar och godkänner bekämpningsmedel innan de får användas. Vårt miljökvalitetsmål är Giftfri miljö. Kemikalieinspektionen har 290 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg.

 

Vi erbjuder

Som medarbetare har du stor möjlighet att påverka både innehåll och utformning av arbetsuppgifter. Vi är ett glatt gäng som samarbetar mycket och hjälper varandra inom enheten. Vi har även mycket samarbete med övriga kollegor på Kemikalieinspektionen samt med berörda externa intressenter.

 

Arbetsuppgifter

Enheten Upplysning och utbildning består idag av 11 rådgivare. Vi stödjer företag att följa gällande regler inom Kemikalieinspektionens ansvarsområde. Vi bidrar till att det ska vara lätt att göra rätt. Våra målgrupper är både företag med varierande förkunskaper och konsumenter.

Som rådgivare kommer du bland annat att arbeta med att:
  • arrangera informationsträffar och seminarier för företag
  • skriva informationsmaterial till myndighetens webb
  • delta på mässor och andra externa evenemang
  • svara på frågor i Kemikalieinspektionens upplysningstjänst

 

Kvalifikationer

Arbetet är varierat och kräver kompetens inom naturvetenskapliga ämnen, om regler och juridisk tillämpning. Du ska ha god kunskap om ett eller flera av Kemikalieinspektionens regelverk, som Reach-, CLP-, Biocid- eller Växtskyddsmedelsförordningen. Just nu är vi extra intresserade av kunskaper om biocidregler. Du ska kunna använda din kompetens för att ge stöd till företag om de regler myndigheten ansvarar för. Vi ser gärna sökanden som har erfarenhet av arbete med kemikalielagstiftning från tillsynsmyndighet eller ur ett företagsperspektiv.

Du ska kunna uttrycka dig enkelt i tal och skrift både på svenska och engelska. Du bör vara tålmodig, tydlig och
serviceinriktad. Du bör tycka om att knyta kontakter, skapa nätverk och ta initiativ och komma med nyskapande idéer. Du ska se värdet av god service och gott bemötande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativförmåga, gott omdöme och servicekänsla.

 

Övrigt om tjänsten

Kemikalieinspektionen bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen:
Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-03-19 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast SISTADATUM!

 

 

 

 


Kemikalieinspektionen söker Rådgivare kemikalieregler! Sök jobbet som Rådgivare kemikalieregler på Kemikalieinspektionen via Aktuell Hållbarhet senast 19 mars!

Placering: Sundbyberg, Stockholm

Yrkeskategori: Rådgivare kemikalieregler

Verksamhetsområde: Upplysning och utbildning

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid, 6 mån provanställning

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: Diarienummer 2.3.a-H17-03533

Sista ansökningsdatum: 2017-03-19

Information om tjänsten:
Enhetschef
Marie-Louise Rydén
08-51941278
 

Fackliga representanter:
ST
Leif Bengtsson, handläggare
08-519 41 135

SACO
Kerstin Gustafsson
08-519 41 217


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.