Projektledare till Mälarprojekt, Länsstyrelsen Västmanland

 

Länsstyrelsen Västmanland söker Projektledare till Mälarprojekt

 
Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande arbetsplats med stor bredd i sin verksamhet. En viktig roll är att vara Vattenmyndighet för Norra Östersjöns vattendistrikt. Länsstyrelsen koordinerar också två större EU-projekt inom natur- respektive vattenvård. På länsstyrelsen finns också kansliet för Mälarens vattenvårdsförbund.

Projektet Mälaren – en sjö för miljoner (MER) drivs av Mälarens vattenvårdsförbund. Projektet syftar till att stötta kommunerna med arbetet att genomföra de åtgärder som behövs enligt åtgärdsprogrammet för Norra Östersjöns vattendistrikt. Målet med projektet är att skapa en plattform och ett nätverk för ökat erfarenhetsutbyte mellan kommunerna samt att öka åtgärdstakten jämfört med dagens så att målet god vattenstatus kan nås för Mälaren. Projektet finansieras i dagsläget av 22 kommuner i Mälarens avrinningsområde.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att samordna och driva aktiviteter inom projektet Mälaren – en sjö för miljoner, med syfte att stötta kommunernas åtgärdsarbete för vatten. Några exempel på typer av aktiviteter som ingår är att:

  • arrangera seminarier och träffar för kommunerna inom MER
  • driva projektutvecklingsprocesser, vilket kan innebär att utveckla partnerskap, ta fram projektideér och projektansökningar. Det innebär även att hålla sig uppdaterad om de olika finansieringsformerna och utlysningarna som finns
  • upprätthålla nätverk, dialog och kontakt med aktörer inom och utanför MER genom direktträffar, hemsida, nyhetsbrev eller diskussionsforum
  • stötta kommuner i vattenplaneringsfrågor.

Som projektledare för MER kommer du även att genomföra aktiviteter i LIFE IP Rich Waters som syftar till att skapa nya vattenprojekt. Du kommer även att delta i övrigt löpande arbete inom vattenvårdsförbundet i samarbete med förbundets sekreterare

Tjänsten innebär stora möjligheter att utforma arbetet själv inom de ramar som är givna av vattenvårdsförbundets styrelse. Arbetet är självständigt och avser främst kontorsarbete men kommer även att innebära en hel del resor, framför allt i Mälardalen, men även till andra EU-länder.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom biologi, miljövetenskap eller motsvarande.

Vi ser följande kvalifikationer som meriterande:

  • Utbildning i limnologi eller akvatisk ekologi eller kurser med likvärdig inriktning mot vattenmiljöer.
  • Erfarenhet av arbete med vattenfrågor i en kommun, gärna i en strategisk och förvaltningsövergripande roll, tex som vattensamordnare, miljöstrateg, eller vattenplanerare.
  • Arbete med vattenförvaltning på länsstyrelse eller annan myndighet.
  • Erfarenhet av att söka och driva projekt.

Vi söker en drivande, helhetsorienterad, självständig och flexibel person. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda pedagogiska egenskaper och lätt för att ta till dig andras budskap och föra fram ditt budskap. Goda datorkunskaper krävs. Du ska ha ett strukturerat och målinriktat arbetssätt samt ha lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla kontakter. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 

Övrigt om tjänsten

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrunder och åldrar. Då vi strävar efter en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökande.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-02-28 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 28 februari!

 

 

 

 


Länsstyrelsen Västmanland söker Projektledare till Mälarprojekt! Sök jobbet som Projektledare till Mälarprojekt på Länsstyrelsen Västmanland via Aktuell Hållbarhet senast 28 februari!

Placering: Västerås

Yrkeskategori: Projektledare

Verksamhetsområde: Projektet Mälaren – en sjö för miljoner (MER)

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 112-506-17

Sista ansökningsdatum: 2017-02-28

Information om tjänsten:
Mats Wallin, avdelningschef
010 – 224 90 00
 

Fackliga representanter:
ST
Anna Onsten Molander
010 – 224 90 00

SACO-S
Pernilla Börjesson
010 – 224 90 00


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.