Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Nyköpings kommun

 

Nyköpings kommun söker ny Miljö- och hälsoskyddsinspektör

 
Nyköpings kommun har som mål att växa med 700 nya medborgare per år. Att växa innebär en rad spännande möjligheter men också nya utmaningar. Inte minst för att vi vill bevara det som gör Nyköping till en plats vi älskar. Att kunna ge utrymme för fler och ändå behålla småstadskänslan kräver att vi utvecklar staden varsamt.

Vi på Samhällsbyggnad har som uppdrag att säkra att tillväxten sker på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt. Vi ser till att det finns lämplig mark för bostäder, företag och verksamheter samt platser för rekreation. Vi arbetar både strategiskt och operativt inom områdena mark- och exploatering, plan- och natur, miljö och livsmedel, bygglov och kart/mät/GIS samt samhällsbetalda resor – alltid med den övergripande samhällsutvecklingen i fokus. Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess och vi genomför tillsyner i vårt myndighetsuppdrag inom områdena bygg, miljö och livsmedel. Uppdragen kommer från Miljönämnden, Bygg- och tekniknämnden samt Kommunstyrelsen. Vi är ca 80 medarbetare fördelade på åtta enheter och en stabsfunktion. Våra medarbetare är allt från ingenjörer och inspektörer av olika slag till handläggare och administratörer, samhällsplanerare med flera.

Miljöenheten är en del av Samhällsbyggnad och jobbar med tillsyn och rådgivning enligt miljöbalken på uppdrag av Miljönämnden. Vi står inför många spännande utmaningar i samband med att Nyköping växer och byggandet av höghastighetsjärnvägen Ostlänken.

Vi söker just nu två medarbetare för att förstärka enheten. Vi vill bidra till en bättre miljö för alla Nyköpings medborgare. Missa inte chansen att bli en av oss!

 

Arbetsbeskrivning

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör i Nyköpings kommun är du med och förbättrar miljön och människors hälsa. På Miljöenheten skapar vi förutsättningar för ett hållbart samhälle genom att arbeta med ärenden och bedriva tillsyn enligt miljöbalken. I din roll besöker du verksamheter, ger råd, kontrollerar brister och följer upp. Tjänsten är utåtriktad och det ingår mycket kundkontakt, bland annat att ge service och råd till Nyköpings företagare och allmänhet, men också kontakt med interna målgrupper och politiker. Dina erfarenheter och kunskaper påverkar dina arbetsuppgifter – här finns möjlighet för dig att själv vara med och utveckla din roll!

Du får också vara med och utveckla vår verksamhet eftersom vi strävar efter att hela tiden bli mer effektiva. Här har alla medarbetare en central roll och ett stort ansvar. Dina synpunkter på verksamheten är en viktig del av vårt systematiska arbete med ständiga förbättringar. Vi arbetar självständigt och i grupp i olika tillsynsprojekt där du bidrar med både dina erfarenheter och dina kunskaper – men du får också stöd av kollegor och möjlighet att utvecklas inom nya områden.

 

Kvalifikationer

  • högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • goda kunskaper i miljöbalken och förvaltningslagen
  • god datorvana och god kunskap i Officepaketet
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • arbetslivserfarenhet inom miljöområdet
  • erfarenhet av tillsyn, handläggning och övrigt myndighetsinriktat arbete

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-05-26 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 26 maj!

 

 

 

 


Nyköpings kommun söker ny Miljö- och hälsoskyddsinspektör! Sök jobbet som Miljö- och hälsoskyddsinspektör på Nyköpings kommun via Aktuell Hållbarhet senast 26 maj!

Placering: Nyköping

Yrkeskategori: Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Verksamhetsområde: Miljöenheten, en del av Samhällsbyggnad

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: A676362

Sista ansökningsdatum: 2017-05-26

Information om tjänsten:
HR-konsult
Felicia Henriksson
0155-248000
 

Fackliga representanter:
Naturvetarna
Anna Jonsson
0155-24 89 32

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Nyköpings kommun

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg – Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.