Miljöplanerare, Täby kommun

 

Miljöplanerare fokus miljö- och hållbarhet stadsbyggnadsprojekt

 
Trivs du i en roll som ger dig möjlighet att planera för en hållbar stadsutveckling? Tycker du att det verkar spännande att jobba i projekt med olika professioner? Låter detta som något för dig är du välkommen med din ansökan.

 
Täby kommun har hållbar utveckling inom planering och stadsutveckling som ett övergripande mål. Exempelvis så ska i samtliga större planprojekt behovet av hållbarhetsprogram prövas parallellt med detaljplanearbetet.

På samhällsutvecklingskontorets planenhet arbetar vi med den fysiska planeringen, utvecklingsprogram och detaljplaneläggning integrerat med miljövårdsplanering samt med natur- och vattenvård. Miljötillsyn och annan myndighetsutövning handläggs av Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor.

 

Vi erbjuder

Täby kommun står inför ett mycket expansivt skede i sin utveckling med det övergripande målet att utveckla kommunen till att bli en stark del av Stockholmsregionen med Täby centrum – Arninge som en ny regional stadskärna. Stadsmässighet samt nyskapande och särskiljande arkitektur är tillsammans med hållbarhet viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser skall växa fram. Utvecklingsområdena är många och stora intressanta byggprojekt står på agendan.

Vi erbjuder dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i ständig utveckling med ett bra samarbetsklimat och många kontaktytor. I det nya kommunhuset i Täby centrum kommer vi arbeta aktivitetsbaserat vilket ska stödja våra processer och arbetsmetoder samt skapa kreativa möten mellan enheter, näringsliv och medborgare.

 

Arbetsuppgifter

Som miljöplanerare på planenheten leder du arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor i många spännande stadsbyggnadsprojekt. Du kommer bland annat vara delaktig i kommunens arbete med Citylab action. I arbetet ingår även utredning av miljöfrågor och bedömning av behovet av miljökonsekvensbeskrivningar, hållbarhetsprogram och specialistutredningar mm.

En viktig uppgift för dig som miljöplanerare är att se till att hållbarhets- och miljöfrågor integreras i planarbetet. Framtagande av hållbarhetsprogram, ofta i samverkan med byggherrar och konsulter, är en viktig uppgift i planprojekten. Du medverkar också vid upphandling och i kontakter med konsulter och byggherrar.

Utöver hållbarhets- och miljöfrågor i stadsutvecklingsprojekten arbetar du och de andra miljöplanerarna i kommunen med till exempel miljö- och vattenvård. I arbetsuppgifterna ingår att vara delaktig i framtagande av kommunens bullerskyddsprogram och hantera ansökningar om bullerskyddsbidrag.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen eller motsvarande inom hållbar stadutveckling eller miljöområdet. Det är viktigt att du har kunskap om fysisk planering. Arbetslivserfarenhet inom området samt kunskap och erfarenhet av hållbar stadsutveckling, bullerfrågor och GIS är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad och flexibel och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och i grupp samt har förmåga att driva arbetet framåt.

 

Övrigt om tjänsten

Urval och intervjuer sker löpande varför tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Ansök nu

Låter det intressant?
Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-01-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet eller skicka en ansökan märkt ”4643 Miljöplanerare” till cv@advice-es.com. Vi samarbetar med Advice Executive Search, för frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall.

 

Välkommen in med din ansökan senast 30 januari 2017!

 

 

 

 


Miljöplanerare fokus miljö- och hållbarhet stadsbyggnadsprojekt! Sök jobbet som Miljöplanerare på Täby kommun via Aktuell Hållbarhet senast 30 januari 2017!

Placering: Täby

Yrkeskategori: Miljöplanerare

Verksamhetsområde: Samhällsutvecklingskontorets planenhet

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 4643

Sista ansökningsdatum: 2017-01-30

Information om tjänsten:
Gustaw Lindhall
ansvarig rekryterare
072-329 94 94
gl@advice-es.com
 

 

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 68 000 personer här. Vi ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet.