Miljöstrateg, Returpack

 

Returpack AB och Pantamera söker Miljöstrateg

 
Returpack är ett spännande miljöföretag, med kontor och fabrik i Norrköping. Vi är även företaget som ligger bakom Pantamera-kampanjerna. Vi är privatägda och ägs av Sveriges Bryggerier, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelshandlarna. Vårt uppdrag är att driva det svenska pantsystemet för aluminiumburkar och PET-flaskor, med målet att nå 90 % återvinning av förpackningarna. I vårt uppdrag ingår att:

  • via information och marknadsföring uppmana till att panta mera
  • genom smarta logistiklösningar samla in förpackningarna från hela landet
  • administrera att panten betalas in och ut på ett säkert sätt
  • säkerställa att förpackningarna återvinns till nya förpackningar

Vi vill ta ansvar för vår påverkan på omvärlden, i alla våra led. För att lyckas är våra medarbetare en nyckelresurs. Vår vision handlar om att vi ska bidra till ett hållbart samhälle genom att skapa världens bästa pantsystem. För oss betyder det bland annat att vi arbetar med att utveckla vår personal, att minimerar vårt avtryck på miljön, att vi utvecklar pantsystemet så att vi ständigt ökar vår återvinning och att vi engagerar oss i samarbeten där pantpengen kan bidra till välgörande ändamål.

Kontoret och fabriken ligger i Norrköping. Vi är ett 60-tal medarbetare, med en mångfald av kompetenser; logistiker, IT-utvecklare, operatörer, marknadsförare, tekniker och ekonomer, för att nämna några. Returpack omsätter ca 2,5 miljarder kronor och är omsättningsmässigt det fjärde största företaget i Norrköping.

Inom återvinningsbranschen är vi ett av de största företagen och har sedan vår start 1982 varit med och format branschen. Bland annat är vi är starkt pådrivande för ett fossilfritt Sverige, och har byggt upp ett av Sveriges mest kända varumärken – Pantamera.

 

Rollen som Miljöstrateg

Som Miljöstrateg på Returpack är du med och leder och samordnar vårt strategiska miljöarbete. Du bevakar aktivt frågor, trender och remisser rörande cirkulär ekonomi och pantlagstiftning på nationell, nordisk och europeisk nivå. Du förväntas delta i seminarier, nätverk och representerar Returpack i miljörelaterade sammanhang. I ditt uppdrag ingår att skapa och utveckla relevanta kontakter inom verk, myndigheter och kommun, t ex Energi- och Miljödepartementet samt nordiska ministerrådet och EU-departement kopplade till cirkulär ekonomi, samt göra riskanalyser med åtgärdsförslag utifrån kommande lagstiftning och direktiv kopplat till miljöområdet samt pantlagstiftningen.

I tjänsten ingår också att säkerställa att Returpacks pantsystem är konkurrenskraftigt utifrån total miljöpåverkan, samt utveckla Returpacks verksamhet utifrån ett miljöperspektiv. Du kommer också att arbeta med vårt Miljöledningssystem enligt ISO 14001, ansvara för att upprätthålla vår Hållbarhetsplan, göra uppföljningar samt delta i arbete med vår Hållbarhetsredovisning.

Tjänsten är nyinrättad vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka utformningen och arbetssättet i befattningen.

 

Vem är du?

Du är civilingenjör inom miljöteknik eller motsvarande och har flerårig och bred kompetens inom miljöområdet (exempelvis kopplat till förpackningar, transporter, energi och/eller vatten). Vi tror att du har erfarenhet av att omsätta miljöfrågor till verksamheters affärsmodeller, samt erfarenhet av myndighetskontakter (inom framförallt tillsyn och tillstånd). Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hållbarhetslagen. Det är meriterande med goda kunskaper inom ISO 14001. Uppdraget förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Det är dessutom meriterande med kunskaper inom något av de nordiska språken.

Som person är du drivande, utvecklingsinriktad och nyskapande. Du har lätt för att övertyga och kommunicera med andra och är en van nätverkare. Du har en stor portion omdöme och har lätt för att analysera komplexa frågeställningar.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. Frågor besvaras av Stefan Johansson, rekryteringskonsult, Sententia Rekrytering.

 

Välkommen in med din ansökan senast 27 augusti!

 

 

 

 


Returpack AB och Pantamera söker Miljöstrateg! Sök jobbet som Miljöstrateg på Returpack AB via Aktuell Hållbarhet senast 27 augusti!

Placering: Norrköping

Yrkeskategori: Miljöstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2017-08-27

Information om tjänsten:
Rekryteringskonsult
Stefan Johansson
0767 – 85 85 65.
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.