Chef till Artenheten, Naturvårdsverket

FB2-Naturvårdsverket-Chef till Artenheten-3_3-1200x628
 

Naturvårdsverket söker Enhetschef till Artenheten

 
Vi söker nu på Naturavdelningen en enhetschef som tillsammans med medarbetarna vill driva och utveckla arbetet med invasiva främmande arter, genetiska resurser och biologisk bekämpning!

Artenheten arbetar med arter och deras livsmiljöer utifrån ett artskyddsperspektiv genom regeltillämpning, vägledning, styrmedelsutveckling, genomförande av åtgärder, EU-arbete och internationellt arbete. Enheten består nu av tio medarbetare, varav en arbetar i Östersund och nio i Stockholm.

 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att driva och utveckla enhetens verksamhetsområde och arbetssätt. Nu pågår ett utvecklingsarbete med att etablera nya system för hantering av invasiva främmande arter, genetiska resurser och biologisk bekämpning genom makroorganismer.

Du har personal- och arbetsmiljöansvar för enhetens medarbetare. Din uppgift är att tydliggöra styrsignaler så att de får genomslag i enhetens arbete och organisera enhetens verksamhet på ett effektivt sätt.

Du bidrar till att medarbetarna känner engagemang, delaktighet och får förutsättningar för sitt arbete och du följer upp enhetens resultat. I uppdraget ingår även att skapa förutsättningar för utveckling av effektiva samverkansformer, både internt och externt.

Enheten arbetar mycket genom kommunikation och vägledning och kontakterna med regeringskansliet är viktiga i EU-arbetet och det internationella arbetet. Du bidrar vidare till ledningen av Naturavdelningen genom aktivt deltagande i avdelningens ledningsgrupp.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har:
  • högskoleutbildning med för tjänsten relevant inriktning inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap
  • minst ett års chefserfarenhet eller annan kvalificerad ledarerfarenhet
  • erfarenhet av arbete på myndighet

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du främjar en stabil och förtroendeskapande atmosfär och skapar förutsättningar för gott samarbete. Du är en ledare som är resultat- och målinriktad och van att fatta beslut. Du kan se till helheten och är duktig på prioriteringar och att hitta rätt ambitionsnivå.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med miljöbalken. Kunskap om EU:s regelverk och arbetssätt och internationellt konventionsarbete är också meriterande.

 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande på tre år i taget. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Självklart delar du vår värdegrund att uppfattas som lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-03-06 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 6 mars!

 

 

 

 


Naturvårdsverket söker Enhetschef till Artenheten! Sök jobbet som Chef till Artenheten på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 6 mars!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Enhetschef

Verksamhetsområde: Artenheten, Naturavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-08308-16

Sista ansökningsdatum: 2017-03-06

Information om tjänsten:
Avdelningschef
Claes Svedlindh
010-698 10 00 (vx)

Biträdande avdelningschef
Gunilla Ewing Skotnicka
010-698 10 00 (vx)
 

Fackliga representanter:
ST
Gustav Kjellander
010-698 10 00 (vx)

Saco
Helen Lindahl
010-698 10 00 (vx)


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Naturvårdsverket


Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/