Handläggare, Förvaltare inom naturvård, Naturvårdsverket

 

Naturvårdsverket söker Handläggare och förvaltare inom naturvård

 
Områdesskyddsenheten söker en handläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill driva och utveckla arbetet med naturvård!

Områdesskyddsenheten tillhör Naturavdelningen och består av ca 14 medarbetare. Vi arbetar för att bevara, tillgängliggöra och informera om värdefull natur. Vi ansvarar för bildande av nationalparker och vägleder om bildande av naturreservat. Vidare vägleder vi om och finansierar arbetet med förvaltning av natur- och friluftslivsvärden i skyddade områden. I enhetens uppdrag ingår att peka ut Natura 2000-områden samt bevarandeplaner, förvaltning och vägledning om förvaltning. Vi tillgängliggör kunskapen, bland annat via naturum och ansvarar för uppföljning av åtgärder i skyddade områden.

 

Dina arbetsuppgifter

Följande arbetsuppgifter ingår:
  • vägleda länsstyrelserna om förvaltning av naturtyper och arter i skyddade områden;
  • arbeta med framtagande av och implementering av vägledningar om förvaltning av naturtyper och arter i skyddade områden;
  • utveckla enhetens strategiska arbete med förvaltning av naturtyper och arter i skyddade områden, bl.a. restaureringsprioriteringar, finansieringsprioriteringar och kunskapsförmedling

Tjänsten innebär många externa kontakter, framför allt med länsstyrelser och Havs- och vattenmyndigheten men även med andra aktörer.

Du kommer att arbeta i en grupp av kollegor som är stationerade i Östersund och Stockholm. Utöver dessa ingår nära samarbete med andra berörda kollegor på Naturvårdsverket. En viktig del av jobbet är att kommunicera kunskap på ett sätt som är anpassat till olika målgruppers behov. Du kommer därför att bidra till att utveckla vår kommunikation kring naturvårdsåtgärder och resultat av naturvårdsarbete.

Dina arbetsuppgifter inom enheten kan komma att utvecklas och ändras över tid.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har:
  • högskoleutbildning inom naturvård eller motsvarande;
  • goda kunskaper om skötsel och förvaltning av naturtyper och arter i skyddade områden;
  • erfarenhet av arbete med frågor relaterade till förvaltning av naturtyper och/eller arter;
  • goda kunskap i svenska, muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har erfarenhet av bildande och förvaltning av naturreservat och Natura2000 samt erfarenhet av arbete med hävdberoende naturtyper. Det är även fördel om du har erfarenhet av att leda och genomföra mer komplexa arbetsuppgifter inom naturvården samt att arbeta med prioritering och målstyrning inom naturvården.

Vi utgår från att du har kunskap om Sveriges natur i allmänhet och skyddade områden i synnerhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är analytisk och har god förmåga att få till en bra samverkan internt och med externa aktörer för att uppnå önskade resultat. Vidare har du god förmåga att kunna se till helheten och vid behov kunna sätta helheten före ”de egna delarna”. Du som söker bör kunna arbeta självständigt, effektivt samt att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten.

 

Övrigt om tjänsten

Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Resor inom Sverige förekommer, även resor inom EU kan komma att bli aktuella. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-06-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 7 juni!

 

 

 

 


Naturvårdsverket söker Handläggare och förvaltare inom naturvård! Sök jobbet som Handläggare, Förvaltare inom naturvård på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 7 juni!

Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Handläggare, Förvaltare inom naturvård

Verksamhetsområde: VOmrådesskyddsenheten, en del av Naturavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-02430-17

Sista ansökningsdatum: 2017-06-07

Information om tjänsten:
Chef för Områdesskyddsenheten
Maano Aunapuu
010-698 10 00
 

Fackliga representanter:
ST
Annika Karlsson
010-698 10 00

SACO
Helene Lindahl
010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.