Projektledare/forskare hållbara energisystem, IVL

 

IVL söker erfaren Projektledare/forskare hållbara energisystem

 
IVL Svenska Miljöinstitutet är Sveriges ledande institut för tillämpad forsknings- och uppdragsverksamhet inom hela miljö- och hållbarhetsområdet. Vi har omkring 280 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Fiskebäckskil och Peking. Bredden på verksamheten i kombination med det tvärvetenskapliga arbetssättet gör att IVL kan utveckla helhetslösningar liksom lösningar på ytterst specifika problem och på så sätt bidra till att förverkliga visionen om ett hållbart samhälle.

Vi befinner oss just nu i en spännande och expansiv fas och därför söker vi dig som vill bidra till utvecklingen av ett hållbart energisystem. IVL arbetar nationellt och internationellt med hela energisystemet: transport, industri, byggd miljö samt tillförsel av el, värme och kyla.

Till energigruppen söker vi en person som kan stärka vårt team inom energisystemmodellering. Du som söker bör ha en god förståelse och intresse för energisystemet och vad som styr dess utveckling ur ett tekniskt, ekonomiskt och politiskt perspektiv.

 

Arbetsuppgifter

  • kvantitativ energisystemmodellering, särskilt med TIMES-modellen, inklusive insamling och strukturering av data
  • energisystemanalyser och utveckling av energiscenarier på lokal, regional, nationell och internationell nivå
  • analyser av förutsättningar och konsekvenser rörande framtidens hållbara energisystem
  • driva forsknings- och utvecklingsprojekt samt uppdrag på energisystemområdet

Utöver energisystemmodellering kommer tjänsten också att innefatta arbete inom något eller några av följande områden och erfarenheter inom dessa är därför också meriterande:

  • Utvecklings- och hållbarhetsfrågor kopplat till el- och fjärrvärmesektorn. Smart integration och digitalisering
  • Hållbar stadsutveckling och samhällsbyggnad; analys av hur nya tekniklösningar kan integreras i befintliga och växande samhällen
  • Hållbarhets- och styrmedelsrelaterade frågor på bioenergiområdet; Omställningen mot en cirkulär ekonomi och systemanalys för biomassaresurser

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsutbildning på minst mastersnivå inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap, eller har tillägnat dig motsvarande kunskap i din karriär. Du har minst 5-10 års arbetslivserfarenhet som analytiker, konsult, forskare eller liknande inom energisystemområdet. Vidare har du minst tre års arbetslivserfarenhet av att driva projekt från idé, kundkontakt och finansiering via projektledning/projektarbete till slutrapport. Du har även varit delaktig i forsknings- eller utvecklingsprojekt inom energisystemanalys, eller hållbar stadsutveckling, med fokus på el- och/eller fjärrvärmesektorn. Etablerade nationella och internationella kontaktnätverk inom energiområdet är meriterande.

Som person är du samarbetsvillig, flexibel och utåtriktad. Du är även affärsmässig, noggrann och ansvarstagande. Du har även förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

 

Övrigt om tjänsten

För ytterligare information kontakta gruppchef Kristina Holmgren på tel.nr 010-788 68 36, eller via e-mail till kristina.holmgren@ivl.se. I semestertider är telefon säkrast.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-06 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 6 augusti!

 

 

 

 


IVL söker erfaren Projektledare/forskare hållbara energisystem! Sök jobbet som Projektledare/forskare hållbara energisystem på IVL via Aktuell Hållbarhet senast 6 augusti!

Placering: Stockholm, Göteborg eller Malmö

Yrkeskategori: Projektledare/forskare hållbara energisystem

Verksamhetsområde: Energigruppen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2017-08-06

Information om tjänsten:
Gruppchef
Kristina Holmgren
010-788 68 36
kristina.holmgren@ivl.se
 

Fackliga representanter:
Akademikerna i Göteborg
Hulda Winnes
vx 010-788 65 00

Akademikerna i Stockholm
Magnus Rahmberg
vx 010-788 65 00

Unionen
Lisa Schmidt
010-788 65 28

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.