Hållbarhetschef, Stockholm Vatten och Avfall

 

Stockholm Vatten och Avfall söker Hållbarhetschef för helhetsansvar

 
På Stockholm Vatten och Avfall är hållbarhetsarbetet en del i den övergripande strategin i att utveckla bolaget och dess tjänster för nuvarande och kommande generationer.

Vi söker nu en Hållbarhetschef som delar vårt intresse och engagemang för hållbarhetsfrågor. Vill du vara med och påverka hur ett samhällsviktigt bolag jobbar med hållbarhet och dessutom leda vårt hållbarhetsteam? Då är du kanske kandidaten för oss.

 

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som Hållbarhetschef ansvarar du för att leda och utveckla bolagets hållbarhetsarbete. Du är chef för hållbarhetsenheten som består av olika specialistområden som tillsammans driver processutveckling med fokus på hela hållbarhetsperspektivet. Enheten har ansvar för bolagets verksamhetsledningssystem som är under uppbyggnad. Du kommer tillsammans med dina medarbetare ansvara för att planera, driva, utveckla och följa upp vårt verksamhetsledningssystem som säkerställer enhetliga arbetssätt och ett kontinuerligt förbättringsarbete.

Du förväntas ta fram strategier och stöd för hur vi som verksamhet ska jobba för att vara en hållbar arbetsgivare och samhällsfunktion nu och i framtiden. Du kommer också medverka i avdelningens ledningsgrupp. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Vidareutveckla hållbarhetsarbetet på bolagsnivå
  • Samordna och strukturera arbetet med verksamhetsledning och verksamhetsuppföljning
  • Arbetsleda, engagera, motivera, utveckla och följa upp enhetens medarbetare
  • Följa upp och rapportera om resultat i ledningsgruppen
  • Representera Stockholm Vatten och Avfall i både interna och externa forum.

Tjänsten är placerad på avdelning Personal och verksamhetsutveckling och utöver din avdelningschef har du två andra enhetschefer i ledningsgruppen.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint intresse för både hållbarhetsfrågor och ledarskap. Du har förmågan att tänka strategiskt samtidigt som du på ett konkret sätt kan applicera hållbarhetsfrågorna på en operativ nivå. Du är analytisk och har en hög kommunikativ förmåga. Du har lätt till samarbete och är pedagogisk i både tal och skrift.

 

Din bakgrund

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning eller uppnått motsvarande kompetenser genom din arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att jobba både med hållbarhetsfrågor samt i en arbetsledande funktion. Har du dessutom jobbar i en processorienterad verksamhet tidigare är detta meriterande. I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

 

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du avdelningschef Malin Warpare, via mail. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vattens växel 08-522 120 00.

 

Din ansökan

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-08-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 30 augusti!

 

 

 

 


Stockholm Vatten och Avfall söker Hållbarhetschef för helhetsansvar! Sök jobbet som Hållbarhetschef på Stockholm Vatten och Avfall via Aktuell Hållbarhet senast 30 augusti!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Hållbarhetschef

Verksamhetsområde: Personal och verksamhetsutveckling

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2017-08-30

Information om tjänsten:
Avdelningschef
Malin Warpare
malin.warpare@stockholmvatten.se
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Stockholm Vatten och Avfall

Från den 1 februari 2017 byter Stockholm Vatten namn till Stockholm Vatten och Avfall. Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,3 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet.

Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar ca 460 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag.

Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där Stockholm Vattens verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.