Landskapsarkitekt eller motsvarande, Stockholms stad

 

Stockholms Stad söker Landskapsarkitekt eller motsvarande

 
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholms stads Miljöförvaltning övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen är också ansvarig för att samordna stadens energieffektiviserings- och klimatarbete med bland annat miljöbilar i Stockholm.

Enheten för Miljöanalys består för närvarande av 18 personer som arbetar med miljöövervakning, miljöinformation och är expertstöd inom områdena vatten, mark och natur samt miljöfarliga ämnen. Enheten arbetar också med strategisk program- och projektverksamhet.

Nu förstärker vi vår enhet och söker dig som är landskapsarkitekt eller motsvarande som vill komma och arbeta med oss!

 

Vi erbjuder dig

 • Ett utvecklande och varierat arbete där du ges möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm!
 • Centralt belägen arbetsplats i Tekniska Nämndhusets lokaler (se karta) på Kungsholmen med mycket goda möjligheter till samverkan med många olika kompetenser och professioner.
 • Flexibel arbetstid med vida flexramar.
 • Goda friskvårdsmöjligheter.
 • En trivsam arbetsplats med god gemenskap och blandade åldrar.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/
https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

 

Arbetsuppgifter

Stockholms stad utgör navet i en expansiv storstadregion med en uttalad ambition att bygga ett stort antal nya bostäder i en tät och grön stad. Stockholms stad har som mål att bygga 140 000 bostäder till år 2030.

Du kommer att arbeta för att underlätta genomförandet av bostadsmålet vilket innebär att ta fram förstärknings- och kompensationsåtgärder som ska kunna användas i fysisk planering och vid annan utveckling och förvaltning av stadens gröna områden. Det finns många anspråk på stadens gröna ytor och åtgärderna ska därför vara multifunktionella. Åtgärderna ska utvecklas kontinuerligt och presenteras i form av en idébank på Miljöbarometern. Du kommer även att arbeta med att skapa en struktur för uppföljning och presentation av åtgärderna. I tjänsten ingår även utveckling av befintliga planeringsunderlag för biologisk mångfald.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta fram digitala material som speglar arbetet med och behoven av mångfunktionella förstärknings- och kompensationsåtgärder för att utveckla stadens gröna områden. Du ska analysera behov av nya åtgärder utifrån stadens digitala underlag för att därefter åskådliggöra dessa behov med text, bilder och kartor. Allt material som tas fram ska struktureras, dataläggas, och publiceras på webben i en form som tillåter successiv uppföljning. Materialet ska kunna användas i både stadsutvecklingsprojekt och i naturvårdsarbete generellt i staden.

Rollen är utåtriktad och innefattar samverkan och nätverkande med andra. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med miljöplanerare, ekologer och vattenspecialister på Miljöförvaltningen men även med handläggare på andra berörda förvaltningar inom staden inom ramen för arbetet med Grönare Stockholm. Du kommer att kommunicera resultaten från arbetet till kollegor, politiker och allmänhet.

I rollen kan det även bli aktuellt att hålla i utbildningar och presentationer för större grupper.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Högskoleutbildning i landskapsarkitektur eller motsvarande.
 • Minst 3 års erfarenhet av strategiskt arbete med planering och utformning av förstärknings- och kompensationsåtgärder kopplat till stadsutveckling på både strategisk och operativ nivå.
 • Goda kunskaper om ekologi och ekologiska funktioner på landskaps-, habitat- och artnivå både i terrester och akvatisk miljö.
 • God uttrycksförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande erfarenheter:
 • God kunskap i Office-paketet, ArcGIS och vana att hantera och bearbeta uppgifter från databaser.
 • Erfarenhet av layout samt arbete med webbpublicering.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Arbetsuppgifterna sker i stor utsträckning i samarbete med andra specialister, både inom och utanför stadens organisation. Det är därför av stor vikt att du är trygg och stabil och har förmåga att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är utåtriktad och socialt aktiv i arbetet och skapar kontakter och underhåller relationer. Rollen ställer höga krav på att du självständigt kan planera och organisera ditt arbete så att du kan leverera resultat mot uppsatta mål utifrån tids- och budgetramar. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 

Övrigt om tjänsten

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-03-05 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 5 mars!

 

 

 

 


Stockholms Stad söker Landskapsarkitekt eller motsvarande! Sök jobbet som Landskapsarkitekt eller motsvarande på Stockholms Stad via Aktuell Hållbarhet senast 5 mars!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Landskapsarkitekt eller motsvarande

Verksamhetsområde: Miljöanalys, Miljöförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2017/371

Sista ansökningsdatum: 2017-03-05

Information om tjänsten:
HR-konsult
Emma Levin
08 50811728

Enhetschef
Maria Svanholm
08 50828936

Enhetschef
Per Enarsson
08 50828994
 

Fackliga representanter:
Vision
Luis Lopez
08 50827929

SACO
Weronica Rydoff
08 50828963


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.