Strateg samhällsplanering, Naturvårdsverket

 

Naturvårdsverket söker Strateg samhällsplanering

 
Vi söker nu en handläggare till samhällsplaneringsenheten som vill driva och utveckla arbetet med fysisk planering som ett verktyg för att åstadkomma ett hållbart samhälle.

Enheten arbetar med samhällsplaneringsfrågor utifrån ett miljöperspektiv. Här ingår bland annat hållbar stadsutveckling och fysisk planering. I uppdraget ingår tillsynsfrågor på en övergripande nivå samt samordning av friluftslivsfrågor. Enheten arbetar även för att bidra till ett utvecklat miljöarbete i kommunerna och i regionerna. Enheten samordnar myndigheternas arbete med omgivningsbuller.

 

Dina arbetsuppgifter

Denna tjänst syftar till att utveckla Naturvårdsverkets arbete med fysisk planering och stärka användningen av fysisk planering som ett verktyg för att åstadkomma ett hållbart samhälle. Du kommer att arbeta med detta perspektiv i olika typer av frågor, såsom hållbar stadsutveckling, riksintressen, grön infrastruktur, friluftsliv etc.

En del av dina arbetsuppgifter blir att tillsammans med andra på enheten ta fram vägledning kring fysisk planering, svara på remisser, handlägga infrastrukturärenden och ordna samråd enligt Esbokonventionen. En viktig del av tjänsten blir att samverka med kommuner, länsstyrelser och andra statliga myndigheter.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant utbildning (minst 3 år) på universitets- eller högskolenivå inom samhällsplanering och/eller naturvetenskap. Du ska ha flera års erfarenhet av att arbeta med samhällsplanering på kommunal eller regional nivå, gärna med fokus på miljöfrågor. Du ska ha goda kunskaper om och erfarenhet av att tillämpa plan- och bygglagstiftningen.

För att lyckas i denna roll behöver du ha mycket god förmåga att samarbeta och ta initiativ och ansvar. Du behöver även ha ett helhetsperspektiv och förmåga att tänka och agera strategiskt.

 

Övrigt om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-05-28 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 28 maj!

 

 

 

 


Klimatanalytiker fokus nationella klimatstatistiken! Sök jobbet som Klimatanalytiker på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 21 maj!

Placering: Östersund / Stockholm

Yrkeskategori: Strateg samhällsplanering

Verksamhetsområde: Samhällsplaneringsenheten

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-03124-17

Sista ansökningsdatum: 2017-05-28

Information om tjänsten:
Chef för Samhällsplaneringsenheten
Christian Haglund
010-698 10 00
 

Fackliga representanter:
SACO
Katrin Ottosson
010-698 10 00

ST
Peter Nilsson
010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.