Strategisk miljöhandläggare, Naturvårdsverket

 

Strategisk miljöhandläggare miljömålssystemet, Naturvårdsverket

 
Miljömålsenheten söker en strategisk miljöhandläggare som vill bidra till bättre och mer effektiva åtgärder för att nå miljömålen.

Miljömålsenheten består av ca 8 medarbetare och tillhör Uppdragsavdelningen. Enheten vägleder andra myndigheter i deras arbete med att genomföra åtgärder inom miljömålssystemet och FN:s globala hållbarhetsmål i Agenda 2030. Enheten hanterar de delar i den fördjupade utvärderingen av miljömålen som rör utveckling av miljöpolitiken och som lämnas till regeringen. I enhetens uppdrag ingår att vägleda statliga myndigheter om miljöledning. Enheten arbetar även med miljöteknik och miljöinnovationer och håller ett kansli för Miljömålsrådet.

Vi söker nu dig som vill bidra till att utveckla vägledningen kring miljömålssystemet och Agenda 2030 samt ansvara för Miljömålsrådets kansli.

 

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ansvara för Miljömålsrådets kansli och utveckla och genomföra vägledningsaktiviteter och kommunikation kring miljömålssystemet.

I arbetet ingår att tillsammans med kollegor ta fram övergripande strategiska dokument och utredningar, leda projekt eller uppdrag varav de flesta av verksamhetsutvecklande och/eller vägledande karaktär. I arbetet ingår även att företräda Naturvårdsverket i arbetsgrupper tillsammans med andra aktörer och att representera Naturvårdsverket som talare på konferenser. Du kommer att författa mediamaterial och underlag till Naturvårdsverkets ledning, samt bidra strategiskt i kommunikationen till stöd för arbetet mot miljömålen. Den nya webbplatsen för miljömålsarbetet som snart lanseras är en viktig kanal.

Fokus för det kommande året är att ansvara för Miljömålsrådets kansli samt delta i arbetet med nästa fördjupade utvärdering av miljömålen. I kansliuppgiften ingår att administrera rådets möten, driva arbetet med att tillsammans med ordföranden ta fram en långsiktig planering för tema på mötena och genomföra dem. I arbetet ingår även att bidra till rådets kommunikation.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har:
  • minst 3-årig utbildning på högskola eller universitet
  • minst 3 års erfarenhet av arbete med målstyrning
  • minst 3 års erfarenhet av strategiskt arbete med systemövergripande miljöfrågor
  • minst 3 års erfarenhet av verksamhetsutveckling och/eller att driva förändringsprocesser
  • förmåga att uttrycka dig väl på svenska, både skriftligt och muntligt

För att kunna bidra till arbetet på enheten på ett bra sätt ska du kunna omsätta ditt arbete i en effektiv kommunikation. Du har lätt att samarbeta på ett utvecklat sätt och vilja att bidra till god samverkan. Du är pedagogisk och har förmåga att inspirera och skapa delaktighet. Du är analytiskt med förmåga att skapa överblick och på det sättet underlätta för andra med stöd av din förmåga att arbeta strategiskt och ha helhetssyn.

 

Övrigt om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-05-31 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 31 maj!

 

 

 

 


Strategisk miljöhandläggare miljömålssystemet, Naturvårdsverket! Sök jobbet som Strategisk miljöhandläggare på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 31 maj!

Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Strategisk miljöhandläggare

Verksamhetsområde: Miljömålsenheten, en del av Uppdragsavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-03645-17

Sista ansökningsdatum: 2017-05-31

Information om tjänsten:
Chef för Miljömålsenheten
Martin Påhlman
010-698 10 00

Handläggare, Miljömålsenheten
Ann Wahlström
010-698 10 00
 

Fackliga representanter:
ST
Ficre Zehaie
010-698 10 00

SACO
Petter Mahrs
010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.