Släpp kommunerna loss

Om konferensenProgramPlatsArrangör

Kommuner och städer har i många fall ambitiösare klimatmål än landet i sin helhet och har länge varit drivande i klimatarbetet. Dagens regelverk, skattelagstiftning och förordningstexter kan dock ligga i vägen för de höga målsättningarna. Vilka förändringar behövs för att frigöra den kraft som finns?

Fossilfritt Sverige bjuder nu in till konferens om kommunernas klimatarbete med fokus på transporterna. Under konferensen presenteras en ny rapport särskilt framtagen av IVL Svenska Miljöinstitutet med tio konkreta förslag till hinderröjning. Dagen handlar också om vilka synergier med andra samhällsutmaningar som insatser för klimatet ger. Medverkar gör bland annat Ardalan Shekarabi, civilminister och Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Konferensen riktar sig till kommuntjänstemän och politiker men naturligtvis även till andra som är intresserade eller berörda av frågorna.

anm-har

 

Program för dagen publiceras inom kort

Fossilfritt Sverige är en plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra typer av aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen. Initiativet samlar kunskapen och viljan i alla samhällssektorer och verkar för att synliggöra det klimatarbete som sker runt om i landet. Målet är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Initiativet startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 och samlar idag över 200 aktörer. Nationell samordnare för uppdraget är Svante Axelsson.

 

Talare

Information

Plats: Södra teatern, Mosebacke, Stockholm
Datum: 22 maj
Tid: Kl. 10-16 (kaffe och registrering från 9.30)
Anmälan: Senast 15 maj
Arrangör: Fossilfritt Sverige
Mediapartner: Aktuell Hållbarhet

Pris: 770 kr exkl. moms Registrering

I avgiften ingår deltagande under hela konferensen, lunch och fika.

För frågor kring
Deltagarhantering:
Ellen Nordgren
konferens@aktuellhallbarhet.se

Övrigt:
Ebba Willerström Ehrning
ebba.willerstrom.ehrning@regeringskansliet.se