fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sverige missar luftmål – EU vidtar åtgärder

Lag och rätt

Sverige riskerar återigen böter för dålig luft – denna gång för överträdelse av takdirektivet. Ammoniak från stallgödsel är en av källorna till luftföroreningar som regleras av direktivet.

Innehåll från Siemens

Norrlands första publika snabbladdare för elbilar – en milstople för en grönare bransch

Innehåll från Siemens

Debatt

”Med bättre klimatdata kan vi accelerera klimatomställningen”

Debatt

Debatten om klimatdata fortsätter, nu med fokus på kommunal och regional data. Sverige har chansen att bli världsledande inom klimatdata och det finns färdiga förslag som regeringen kan besluta om, skriver Ola Spännar och Frida Berry Eklund på Klimatbyrån, Tomer Shalit på ClimateView, Maria Soxbo och Emma Sundh på Klimatklubben, Kalle Nilvér på GoClimate, Christian Landgren på Iteam och Anna Loverus på Better Odds.


Läs alla debattartiklar


Så möjliggör penningtvätt plundring av jordens naturresurser

Hållbara finanser

Aktuell Hållbarhet har pratat med några personer som har inblick i hur penningtvätt möjliggör plundring av naturresurser och en ohållbar utveckling i många av världens länder.

Hotet från lågkonjunkturen

”Det kan bli mer greenwashing”

Hållbarhetsarbete

Experter: Så kommer företagens hållbarhetsarbete drabbas av tuffare ekonomi.

33 under 33

Så gick det för hållbarhetstalangerna från 2020 – här är deras bästa karriärtips

Karriär

2020 rankade Aktuell Hållbarhet dem som några av de mest spännande hållbarhetstalangherna. Nu har de massor av tips för framtidens hållbarhetstalanger. Här är deras bästa karriärtips – och så här gick det för dem.

33 under 33

De formar framtiden – här är unga hållbarhetsproffsen att ha koll på

Hållbarhetsarbete

Här är några av Sveriges mest spännande hållbarhetstalanger just nu – unga personer som vi är övertygade om att vi kommer att få se mer av i framtiden.


Kommentar: Dags för Pourmokhtari att bekänna färg om SD-samarbete

Klimat

I dag, torsdag, hålls en debatt i riksdagen om huruvida Sverigedemokraterna ska få vara med eller inte och förhandla fram regeringens klimathandlingsplan. Klimat- och miljöministern har dock redan förlorat i den frågan, skriver Aktuell Hållbarhets Anders Hellberg.

AH Premium

Så gör du en dubbel väsentlighetsanalys

Hållbarhetsredovisning

Genom att göra en dubbel väsentlighetsanalys kan ett bolag få reda på inte bara hur bolaget påverkar hållbarhetsområdet, utan också hur hållbarhetsområdet påverkar bolaget. Analysen kan ge insikter som ger anledning att ändra på bolagets hållbarhetsstrategi.