Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

SSAB lämnar American Petroleum Institute – ABB inleder dialog

Klimat

Efter att ABB och SSAB uppmärksammats för sitt medlemskap i American Petroleum Institute, som anklagats för att bedriva lobbying mot Joe Bidens historiskt stora klimatpaket, kommer bolagen nu med två helt olika svar. 

Innehåll från WWF

Nyckeln till städers framgång i klimatarbetet: Lärdomar från USA och Mexiko

Innehåll från WWF

Fredagskommentar

Är cementbristen redan löst?

Fredagskommentar

Naturskyddsföreningen säger en sak och Cementa en annan. Men faktum är att Cementa redan slutit ett avtal om leverens av kalksten från ett närliggande kalkbrott, att de själva medger att kalkvolymerna i det kalkbrottet räcker för att lösa cementbehovet, och att bolaget har lämnat in en anmälan om att transportera en mindre del av den volymen till Slite.


Fredagskommentar: Sakta uppenbaras taxonomiernas konsekvenser

Fredagskommentar: Sjöfartens omställning närmar sig

Fredagskommentar: Rigga segel i hållbarhetsstormen - Hur svårt kan det vara?

Läs tidigare fredagskommentarer
E-Prize 2021

Tar supermaterialet till hjälp i klimatkampen

E-prize

Snillebolaget Graphmatech använder Nobelprisbelönta supermaterialet grafen för att vi nu ska kunna elektrifiera världen smartare och effektivare.

Deras biokol kan rädda utsläppstunga industrin

E-prize

En lång rad utsläppstunga industrier som stål och cement jobbar nu febrilt med att minska sina klimatavtryck där beroendet av kol är en akilleshäl. Nextfuel hoppas ha en lösning med en egen unik teknik för att framställa biokol från i princip vilken biomassa som helt.

Satsar på elbilsladdning för massorna

E-prize

Med tanke på att varannan bil som såldes i Sverige förra månaden var laddbar ökar nu efterfrågan på laddmöjligheter snabbt. Chargenode satsar inte på enstaka laddboxar utan centrala laddsystem där 100-tals bilar kan laddas samtidigt.


E-Prize: Här är Sveriges smartaste klimatinnovationer

Läs mer om E-Prize
33 under 33

Vem är Sveriges viktigaste hållbarhetstalang under 33 år – nominera din kandidat i dag

Karriär

Nu är det dags att utse årets viktigaste hållbarhetstalanger under 33 år. Aktuell Hållbarhet vill att du hjälper oss att hitta talangerna och de unga stjärnorna som formar morgondagens hållbarhetsagenda. Lämna din nominering i dag!

Debatt

Vi kan få bort koldioxiden – men behöver hjälp

Debatt

Samhället har inte förmått skapa slagkraftiga alternativ till förbränning av plast. Tills det finns alternativ behöver vi omgående avskilja och lagra koldioxiden. Nu måste regeringen följa rådet från sin egen expertmyndighet och sjudubbla stödet till CCS, skriver Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Läs alla debattartiklar