Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karin Karlsbro: Det här krävs för att gränsjusteringsmekanismen ska fungera

Klimat

EU:s gränsjusteringsmekamism, de så kallade klimattullarna, måste uppfylla vissa krav för att systemet ska fungera. Dessutom har det stor betydelse för gränsjusteringsmekanismen att utsläppshandelssystemet reformeras på rätt sätt. Det säger Karin Karlsbro, EU-parlamentariker för Liberalerna och rapportör i frågan om gränsjusteringsmekanismen, till Aktuell Hållbarhet.

Budget 2022

Här är miljöändringarna i nya budgeten

Miljöpolitik

Med nya M-SD-KD-budgeten kommer flera miljösatsningar som den tidigare regeringen aviserade att strykas. Bland annat statligt köp av fjällnära skog. Dessutom ska drivmedelsskatten sänkas.

Innehåll från WWF

Städers nyckelroll för klimatet – Reflektioner från COP26

Innehåll från WWF

Debatt

Sektorspecifika mål krävs för att minska konsumtionsutsläppen

Debatt

Det behövs sektorsbaserade mål för konsumtionsutsläppen. Bland annat bör det sättas sektorsmål för svenskarnas flygresor. Det anser företrädare för Global Utmaning, WWF, Sveriges konsumenter och ytterligare fem organisationer i ett inspel till Miljömålsberedningen.

Läs alla debattartiklar
Hållbarhetschefens verktygslåda

Fyra hållbarhetschefer avslöjar: Här är våra fem viktigaste verktyg

Hållbarhetsarbete

När det dagliga hållbarhetsarbetet varierar från opinionsbildning till uppföljning av leverantörer och redovisning av klimatdata behövs en bred palett av verktyg. Här är fyra hållbarhetschefers viktigaste redskap.

Konsumtion

Skilda strategier för friluftsbranschen under Black Week

Många tillverkare och försäljare av friluftskläder har genom åren valt att kritisera och avstå från den stora readagen Black Friday, som nu har förlängts till en Black Week. Men att bojkotta den viktiga försäljningsveckan är långt ifrån självkart för alla i branschen.

Förslaget till stödsystem för bio-CCS straffar energiåtervinningen