Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Kartläggning

Varumärken som positionerar sig inom hållbarhet – så få hållbarhetschefer har utbildning i ämnet

Kartläggning

En plats högt upp på Sustainable Brand Index-listan är en fjäder i hatten för många bolag. Samtidigt visar Resumés och Aktuell Hållbarhets kartläggning att bara en av tre är utbildade inom hållbarhet. En vanlig väg till positionen är en karriär inom kommunikation och marknadsföring.

Kommunikationscheferna som plötsligt blev hållbarhetschefer – hur gick det till?

Kartläggning

De snackar om ”nettonoll”, ”klimatvänlig” och att ”bidra till en bättre värld”. Vissa av dem har fällts för vilseledande miljöpåståenden. Resumé och Aktuell Hållbarhet synar några av företagen som har en kombinerad hållbarhets- och kommunikationschefsroll. En roll som experter lyfter fram som problematisk, eftersom den kan leda till greenwashing.

Läs fler kartläggningar från Aktuell Hållbarhet
EU:s gröna taxonomi

”Kompromissen om kärnkraft och fossilgas undergräver förtroendet för taxonomin”

Taxonomi

I dag väntas EU:s första delegerade akter kring taxonomin slutligen röstas igenom. Beslut om kärnkraft och fossilgas har dock skjutits framåt, men väntas snart att presenteras i en komplicerad kompromiss.

Innehåll från Epson

Forskaren: Så kan värmefri teknik minska din miljöpåverkan

Innehåll från Epson

EU:s återstartsstöd

KD och C lägger ansvaret på regeringen i frågan om EU:s klimatkrav i pandemibidraget

Miljöpolitik

Med anledning av att flera klimatåtgärder tagits bort i riksdagens beslutade budgetreservation från M, SD och KD, väntar nu omförhandlingar med EU-kommissionen för den nya regeringen. Utgången är osäker och i riksdagen skyller alla på alla.

Efter M-SD-KD-budgeten: Sverige kan missa EU-miljarder till klimatomställningen

Klimat

Återstartspengarna från EU på 33,6 miljarder kronor hotar att frysa inne efter att M, KD och SD har lyft ut delar av den offensiva klimatpolitiken ur ansökan till EU-kommissionen. Orsaken är att en ansökan ska innehålla minst 37 procent klimatrelaterade satsningar, vilket nu inte längre är fallet. Därmed är klimatsatsningar om drygt 16 miljarder kronor hotade och det blir nu Mikael Dambergs uppgift att reda upp situationen.

Sveriges mest spännande hållbarhetstalanger 2021

33 under 33: De formar framtidens hållbarhetsarbete

Hållbarhetsarbete

Tillsammans med våra läsare har Aktuell Hållbarhet listat några av Sveriges mest intressanta hållbarhetstalanger, unga personer som redan gjort sig ett namn och som vi är säkra på att vi kommer att få se mer av i framtiden. I listan hittar du idealister, aktivister, jurister, kommunikatörer, ingenjörer, entreprenörer – och mycket annat. Alla är 33 år eller yngre.

Hela listan: Hållbarhetstalangerna 2020

Karriär

Det är tio år kvar tills målen i Agenda 2030 ska vara nådda. Tillsammans med våra läsare har Aktuell Hållbarhet listat spännande hållbarhetstalanger som sannolikt kommer att vara en viktig del av måluppfyllnaden. Här har ni dem, 2020 års 33 entreprenörer, kommunikatörer, ingenjörer, idealister, aktivister och jurister som alla driver på den hållbara utvecklingen. Alla är 33 år eller yngre.