Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Valet 2022: Biologisk mångfald

Jord- och skogsbruket är stora vattendelaren – Liberalerna sticker ut

Biologisk mångfald

Riksdagspartiernas sätt att angripa frågor som rör den biologiska mångfalden har tydliga ideologiska inslag, bland annat vad det gäller jord- och skogsbruket. Samtidigt överraskar Liberalernas hållning. – De vill uppenbarligen mer på miljöområdet än sina tänkta samarbetspartner, säger Annelie Andersson på Naturskyddsföreningen.

Innehåll från Siemens

Webbinarieserie: En mer hållbar verksamhet – på bara några månader

Innehåll från Siemens

Debatt

EU:s plastdirektiv motverkar utfasning av den dolda plasten

Debatt

Cirka 1 500 ton plast plöjs varje år ner i EU:s åkrar, för att plastbaserade bindemedel inte räknas som plast. Samtidigt klassas bionedbrytbara alternativ som plast fastän de inte är det. Tre punkter behöver ändras för att åtgärda bristerna i plastdirektivet, skriver företrädare för Organoclick.

Läs alla debattartiklar