söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Agenda 2030

Företagsstafett ska lyfta Hultsfreds Agenda 2030-arbete

Publicerad: 19 november 2021, 10:38

Hultsfreds kommun gör en företagssatsning för att lyfta Agenda 2030. Foto: Wikimedia Commons

En Agenda 2030-stafett i Hultsfred ska samla och lyfta hållbarhetsarbetet i kommunen.

Ämnen i artikeln:

Agenda 2030

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Med en ny satsning vill Hultsfreds kommun utveckla samarbetet med näringslivet för att bidra till en hållbar utveckling. Under nästa år ska därför tolv företag ingå i en Agenda 2030-stafett för att lyfta fram olika perspektiv, skapa dialog mellan företagare och inspirera fler företag att påbörja eller utveckla sitt hållbarhetsarbete. 

– Vi vill synliggöra vad företagen faktiskt gör och få dem att lyfta sitt arbete. Tanken är att de tolv företagen ska inspirera andra företag och få till en dialog. Vi hoppas också att projektet kommer knyta kommunen och näringslivet närmare varandra i hållbarhetsfrågorna och att det leder till fler insatser. Genom att företagen träffas och pratar kan det uppstå samarbeten, som att någons spill blir någon annans affär, säger Frederika Svensson, näringslivssamordnare i Hultsfreds kommun, till Aktuell Hållbarhet.

Första företag att greppa stafettpinnen är Nordan, som tillverkar fönster och dörrar. De kommer bland annat att möta ett annat företag för att diskutera hur näringslivet kan bidra till de globala målen.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev