Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Agenda 2030

SKR kräver ökad tydlighet från regeringen om Agenda 2030

Publicerad: 30 juni 2020, 09:57

SKR instämmer i Statskontorets bild av att regeringen behöver göra tydliga prioriteringar i Agenda 2030-arbetet.


Efter att regeringen nyligen la fram en proposition för fortsatt genomförande av Agenda 2030 vill nu Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, se ökad tydlighet från regeringen om hur de globala målen ska uppnås. SKR uppger att behovet av ökad tydlighet ligger i linje med Statskontorets slutrapport om hur Agenda 2030 påverkar den offentliga sektorns arbete.

”SKR är eniga med Statskontorets analys om att regeringen behöver prioritera arbetet inom ett mindre antal områden där en förändring är mest angelägen. Det kan göra arbetet med agendan tydligare och bidra till att engagera fler av våra medlemmar”, säger Gunilla Glasare, chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggande på SKR, i en kommentar.

SKR är även positivt till Statskontorets förslag att regeringen ska ge länsstyrelserna och Glokala Sverige förutsättningar att fortsätta stödja kommunernas och regionernas arbete med Agenda 2030. SKR välkomnar även att regeringen vill ha en nära dialog med SKR, kommuner och regioner i arbetet med Agenda 2030. 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.