Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

AH Direkt

Affärssystemutvecklare lanserar hållbarhetspaket

Publicerad: 12 april 2021, 10:08

Affärssystem som hjälper företag även med hållbarheten. Nu är detta verklighet.

Foto: anyaberkut / Getty Images


Affärssystemutvecklaren SAP vill nu hjälpa företag att skapa en mer hållbar verksamhet.


SAP som är ett av världens största mjukvaruföretag som tillhandahåller affärssystem, lanserar nu ett servicepaket som ska hjälpa företag att skapa en mer hållbar verksamhet.

Med hjälp av det nya servicepaketet ska de användande företagen få möjlighet att ta större miljöhänsyn i sina processer och beslut. Några av nyckelindikatorerna är resursförbrukning, koldioxidutsläpp, hållbar produktutveckling och medarbetarnas säkerhet.

Företagen kan välja en eller flera indikatorer och sen ta beslut för att optimera utfallet för just de valda indikatorerna: nolltolerans för plast, minimerat koldioxidutsläpp eller en avfallsfri resursförbrukning.

”Världen förändras och vi vill erbjuda helhetslösningar som stöder företag var de än befinner sig på sin resa till hållbara affärer”, säger Stefan Luckert, chef för Services Sustainability Solutions på SAP, i en kommentar.

Bakgrunden till det nya servicepaketet beskrivs vara den yngre arbetskraften som ställer större krav på det egna företagets produktion, konsumenternas efterfrågan på hållbara produkter som ökar drastiskt samtidigt som både lagstiftare och investerare ställer högre krav.

SAP menar att det här nya servicepaketet är ett steg i en pågående utveckling av stöd för en grönare, mer motståndskraftig och säkrare framtid.

Läs mer om servicepaketet

Jesper Saltebro

Reporter

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.