söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AH Direkt

IFS: Företagens hållbarhetsarbete är reaktivt

Publicerad: 13 april 2022, 08:59

Regelefterlevnad är den främsta drivkraften för hållbarhetsarbete bland företag inom tillverkningsindustrin, visar en undersökning från IFS.

Foto: Getty Images.

Regelefterlevnad är den främsta drivkraften för hållbarhetsarbete bland företag inom tillverkningsindustrin, visar en undersökning från mjukvarubolaget IFS.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerCirkulär EkonomiGröna Investeringar

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Det svarade 18 procent av de tillfrågade toppcheferna i nordamerikanska och europeiska tillverkningsföretag som deltog i undersökningen. Tätt bakom följde affärsmässiga risker samt ekonomiska incitament och skattelättnader på 15 procent. 

Resultatet avslöjar ett reaktivt tankesätt inom företagen, enligt IFS som genomförde undersökningen tillsammans med analysbolaget Omdia. 

Bland andra nyckelfynd i undersökningen lyfter IFS fram att 21 procent av de svarande uppgav att de största hindren för hållbarhetsinvesteringar är organisatoriska. På samma fråga uppgav 17 procent att den höga initiala kostnaden är den främsta bromsklossen. 

Undersökningen visar också att cirkulär ekonomi blir en allt viktigare fråga för företagen. 80 procent av de tillfrågade svarade att redan har lanserat, eller arbetar med att ta fram, pilotprojekt på området. 

Samtidigt framgår det att nordamerikanska tillverkningsföretag kommit längre i detta arbete än sina europeiska motsvarigheter, enligt IFS. Nästan var femte toppchef i nordamerikanska företag svarade att cirkulär ekonomi är ett viktigt fokus för verksamheten och att man gjort framsteg. Bland de europeiska bolagen låg siffran på 7 procent.

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev