Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

AH Direkt

Inget stopp för Heathrows utbyggnad efter uppmärksammad lagtolkning

Publicerad: 17 december 2020, 09:35

Planerna på en tredje landningsbana på storflygplatsen Heathrow kan fortsätta efter att Storbritanniens högsta domstol gett klartecken och slagit fast att Parisavtalets efterlevnad inte kan vägas in i ett sådant beslut.

Foto: Matt Dunham AP

I ett uppmärksammat rättsfall i Storbritanniens högsta domstol har kraften i Parisavtalet prövats och utfallet är att internationella klimatlöften inte väger tyngre än nationellt stiftade lagar.


I Storbritannien tolkades i går Parisavtalets bäring på nationell lagstiftning av landets högsta domstol och utfallet var en besvikelse för miljöorganisationer och klimataktivister, som hade hoppats på ett stopp för

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.