Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

AH Direkt

Kortjätten ska plantera 100 miljoner träd till 2025 – investeringar i 15 nya projekt

Publicerad: 25 april 2022, 09:45

Foto: Pontus Lundahl/TT

Den amerikanska kortjätten Mastercard har tillsammans med en rad andra företag åtagit sig att plantera 100 miljoner träd till år 2025. Nu investeringar bolaget i 15 nya restaureringsprojekt runtom i världen för att nå målsättningen.


Ämnen i artikeln:

Gröna Investeringar

Sedan tidigare driver Mastercard tre restaureringsprojekt i Australien, Kenya och Brasilien. Bakom löftet att plantera 100 miljoner träd till 2025 står ”The Priceless Planet Coalition”, en koalition av företag som förutom initiativtagaren Mastercard bland annat inkluderar storbankerna Citibank och Santander. 

I skogsplanteringsprojekten samarbetar koalitionen med den amerikanska forskningsorganisationen WRI. 

”The Priceless Planet Coalition är fokuserad på att ta itu med den akuta globala klimatkrisen genom att återställa rätt träd på rätt plats”, säger Mastercards digitala chef Jorn Lambert, i en kommentar. 

Han tillägger:

”Genom att samarbeta med vårt globala nätverk av koalitionspartner kan vi skala upp vårt skogsrestaureringsarbete ytterligare och skapa kollektiva åtgärder för planeten.”

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Gröna Investeringar

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.