onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AH Direkt

Lastbilsjätten överklagar kartelldom

Publicerad: 11 april 2022, 09:26

Scanias fabrik i Södertälje.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Scania överklagar jätteboten på 9 miljarder kronor som EU-tribunalen fastställde tidigare i år till högsta instans. Det meddelar lastbilsjätten på måndagen.

Ämnen i artikeln:

Eu-kommissionen

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


I september 2017 beslutade EU-kommissionen att Scania skulle böta 880 miljoner euro, motsvarande 9 miljarder kronor, för att ha deltagit i ett prissamarbete kring ny utsläppsteknik under perioden 1997-2011 i strid mot EU:s konkurrenslagstiftning.

Scania överklagade senare samma år beslutet till EU-tribunalen, vilken fastställde EU-kommissionens avgörande den 2 februari i år. 

Lastbilsjätten har hela tiden nekat till anklagelserna och skriver i ett pressmeddelande på måndagen att bolaget den 8 april överklagade EU-tribunalens dom till den högsta instansen, EU-domstolen.

”Scania motsätter sig fortfarande de slutsatser som Europeiska Kommissionen kommit fram till och EU-tribunalen därefter bekräftat samt vidhåller att bolaget varken har träffat några pan-europeiska överenskommelser med andra tillverkare när det gäller prissättning eller samordnat några försenade introduktioner av nya motorer som uppfyller EU:s lagkrav för avgasutsläpp”, uppger Scania.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev