Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

AH Direkt

Så kan investerare arbeta med jämställdhet i portföljen

Publicerad: 19 november 2020, 10:27


Nästan alla investerare har identifierat jämställdhet som en prioriterad fråga, men mindre än hälften ställer krav på jämställdhet i portföljbolagen. Det visar en enkät som har genomförts inom investerarnätverken Swedish Investors for Sustainable Development, SISD, och Global Investors for Sustainable Development, GISD. 

– Det handlar nog om en prioritering kring olika hållbarhetsområden om hur mycket investerarna kan följa och ställa krav kring. Transparens och dataåtkomst ökar vilket är bra men vi behöver alla, investerare och företag, ha tydligare målsättningar och uppföljning.  Det finns mycket mer vi kan göra redan nu, säger Handelsbanken Kapitalförvaltnings hållbarhetschef Karin Askelöf, som har varit med i arbetet med enkäten.

Av enkätens 34 respondenter ställer 43 procent krav på att portföljbolagen ska ha en policy eller annat åtagande för jämställdhet. 35 procent av investerarna har satt upp konkreta mål för jämställdhet i sina portföljer. Vanligast är att målen fokuserar på könsfördelning i styrelsen. 

Karin Askelöf menar att det är positivt med konkreta målsättningar för en jämn könsfördelning i exempelvis valberedningar och styrelsesammansättningar men påpekar att det finns flera andra mätetal som kan vara viktiga att inkludera i analysen av hur jämställda bolagen är, exempelvis löneskillnader mellan kvinnor och män. 

– Det handlar framför allt om hur pass inkluderande kulturen är vad avser olika kompetenser och erfarenheter, säger Karin Askelöf.

Läs hela artikeln 

Tobias Persson

tobias.persson@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.