fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AH Direkt

Tillträdande chefredaktören: ”Aktuell Hållbarhets läsare viktiga för omställningen”

Publicerad: 28 september 2021, 09:38

Ylva Bergman blir ny chefredaktör på Aktuell Hållbarhet. Foto: Kim Richter

Aktuell Hållbarhet får en ny chefredaktör. ”Vår planet står inför enormt stora utmaningar. Aktuell Hållbarhets läsare är väldigt viktiga i den omställning som krävs”, säger hon om det nya jobbet.

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

JR


Ylva Bergman tar över rollen som chefredaktör på Aktuell Hållbarhet. Hon efterträder Mikael Salo som går vidare till nya uppdrag. Ylva Bergman konstaterar att det händer mycket inom både näringsliv och offentlig sektor och att hon är glad att kunna vara med och bidra till att perspektiven på hållbarhetsfrågorna breddas.

– Vår planet står inför enormt stora utmaningar. Aktuell Hållbarhets läsare är väldigt viktiga i den omställning som krävs. Jag vill att Aktuell Hållbarhet peppar läsarna, ger inspiration och lyfter goda exempel. Men vi ska också granska och lyfta det som är svårt men som behöver synliggöras, säger hon.

Ylva Bergman har arbetat som journalist och redaktör sedan 1980-talet och arbetade i många år på Aftonbladet. Hon har varit redaktionell chef på tidningar som Ottar, Senioren och Omvärlden. Just nu arbetar hon i en chefsposition på nyhetsmagasinet Syre.

”Ylva Bergman har med starkt engagemang framgångsrikt visat vägen för flera olika redaktioner inom nischade områden. Vi ser fram emot att välkomna henne och tillsammans med redaktionen utveckla hållbarhetsjournalistiken på branschens viktigaste bevakare”, säger Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar, i en kommentar.

Ylva Bergman tillträder sitt nya uppdrag i slutet av november. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev