fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Här hittar du information om vårens program

Publicerad: 19 april 2020, 15:26

Vårens program handlar om hur hållbarhetsfrågorna kan drivas på ett klokt sätt i tider av kris, men också om vilka möjligheter som just nu skapas inom olika sektorer. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse:


Del 1 Mitt i krisen – Tre hållbarhetschefer från tre olika branscher delar erfarenheter

I kriser är risken stor att strategiska utvecklingsprojekt, exempelvis kopplat till hållbarhet, stannar av. Under finanskrisen 2007- 2010 drog exempelvis många verksamheter i nödbromsen. Hur ska vi se till att Covid-10 inte får liknande effekter? Hur ser läget ut i olika branscher och hur driver man hållbarhetsfrågorna vidare i dagens klimat för att inte tappa fart?
Kloka hållbarhetschefer och experter ger sina bästa tips på hur du håller fortsatt fart och riktning i hållbarhetsarbetet.

Medverkande:
Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör och chef Hållbarhet Investor
Kerstin Lindvall Hållbarhetsdirektör,  ICA
Filip Elland, hållbarhetschef, Castellum 

Moderatorer: Mikael Salo, chefredaktör, Aktuell Hållbarhet och Catrin Offerman, programproducent Aktuell Hållbarhet 

29 april kl 13:00-14:00

 

Del 2 Omställningen i transportsektorn- vad får krisen för effekter på våra resvanor och hur kan detta utnyttjas i omställningen mot fossilfrihet?

Fördjupning om Chile med fokus på utvinning av litium, social rättvisa och den eldrivna omställningen inom kollektivtrafiken.

6 maj kl 13:00-14:00

Samarbetspartner: 2030-sekretariatet och Cykelvänligast 

 

Del 3 Så jobbar kommunerna i framkant – vi presenterar vinnarna i två tävlingar

Vi offentliggör de tre kommuner som toppar Aktuell Hållbarhets kommunranking Miljöbästa kommun. Hur prioriterar och arbetar kommunerna i framkant år 2020? 

Dessutom kan vi stolt offentliggöra vinnaren i stadsutmaningen WWF:s One Planet City Challenge, där städer utmanas att ta ledarskap för att bygga en klimatsäker framtid. 

Under programmet debatteras framgångsrecept och nya utmaningar i Coronakrisens fotspår.  

14 maj kl 13:00-14:00

Samarbetspartner: WWF och Cykelvänligast 

 

Del 4 Omstart – nya möjligheter i krisens fotspår

Vi är mitt i en pandemi, men vilka nya möjligheter finns när ekonomin tar fart igen och hjulen åter börjar snurra? Hur reagerar näringslivet, politiken och övriga samhället när barriärer är borta? Ger pandemin till och med chansen till en omstart där vi släpper lösningar som inte visat sig fungera för att istället investera i framtiden?

Aktuell Hållbarhets webbinarium analyserar de förslag på omställningsinitiativ som lagts fram de senaste veckorna. 

Vi möts i en diskussion med gäster om vad de tror om pandemins avgörande konsekvenser i samhället på sikt, kopplat till just hållbarhetsfrågorna.

Det blir analys av möjligheter och eventuella nya vägar för en mer hållbar samhällsutveckling som den rådande pandemin synliggjort. Vi gör en extra djupdykning i två skilda områden: Energiomställningen och barns rättigheter.

Anmäl dig här  

27 maj kl 13:00- 14:00

Samarbetspartner: Global Child Forum, Vattenfall

 

Del 5 Byggsektorn och cirkulär ekonomi 

Cirkulära materialflöden är en nödvändighet för att klara både framtidens klimatutmaningar och resursförsörjning. Det som idag kallas avfall måste istället ses som nya råvaror, inte minst i den materialkrävande byggbranschen. 

Vad händer när energisektorn knyts närmare byggprojekt för enskilda fastigheter, och inte minst fullskaliga kvarter eller till och med stadsdelar? Vilka former av kunskapsutbyte och samarbeten ser vi i dag hända?

Under sändningen diskuteras energi- och byggsektorns ökade behov att tänka cirkulärt men också betydelsen av varandra för att lösa klimatfrågorna. 

10 juni kl 13:00- 14:00

Samarbetspartner: Vattenfall 

 

Del 6 Innovation och anpassningsförmåga

24 juni kl 13:00 - 14:00

Samarbetspartner: E:ON

 

Är du intresserad av att veta mer? Lämna gärna ditt intresse här så återkommer vi med mer information inom kort!           

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev