lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Ny webbserie - så påverkar hållbarhet tillväxt och lönsamhet

Publicerad: 28 oktober 2020, 07:47

Susanne Arvidsson, universitetslektor, Ekonomihögskolan Lunds universitet och Emma Ihre, head of sustainability, Mannheimer Swartling, medverkar i det första avsnittet i serien som sänds den den 3 november. Medverkar gör också representanter från de företag som toppar rankningen Hållbara Bolag 2020. Vilka det är offentliggörs samma dag.

Aktuell Hållbarhet och Dagens industri lanserar en ny webbserie som sätter fokus på hur bolag kan hantera klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt framgångsrikt sätt. Första avsnittet med fokus på risk, omställning och resultatet i rankningen Hållbara Bolag, sänds den 3 november.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Syftet med serien, som är gratis att följa, är att förse näringslivet med kunskap och omvärldsbevakning som gör det enklare att navigera på ett klokt sätt i tider av förändring. Många branscher är inne i en stor omställning, energikartan ritas om, transportsektorn ska bli fossilfri och materialflödena cirkulära.

- Med webbserien vill vi bredda vårt erbjudande av omvärldsbevakning till näringslivet så att frågorna fortsatt ligger högt på agendan, trots tuffa tider. Näringslivets omställning mot hållbarhet kan inte vänta, säger Catrin Offerman, innehållsproducent för webbserien Hållbart Näringsliv.

Konceptet Hållbart Näringsliv är ett samarbete mellan tidningarna Dagens industri och Aktuell Hållbarhet. Satsningen består sedan tidigare av konferensen Hållbart Näringsliv som går den 18 november och varje år samlar flera hundra företagsledare för att diskutera hållbarhetsutmaningarna. Det består även av en redaktionell del i Dagens industri där välrenommerade journalister bevakar utvecklingen inom området, samt ett samarbete med Lunds universitet som årligen granskar svenska börsbolags hållbarhetsprestation  

Första avsnittet risk, omställning och resultatet i rankningen Hållbara Bolag sänds den 3 november mellan 13- 14. Då presenteras vinnarna av den årliga rankning som Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Lunds universitet gör av svenska börsbolags hållbarhetsarbete, i år med fokus på riskhantering, omställningsförmåga och covid-19.  I avsnittet deltar bland annat representanter från fem av de företag som toppar rankningen Hållbara Bolag 2020.

Läs mer och anmäl dig här:  

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev