lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Så stöper energikrisen om bolagens hållbarhetsarbete

Publicerad: 8 februari 2023, 14:53

I sändningen offentliggjordes bland annat att Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, fick det prestigefyllda priset Årets Hållbarhetschef. Priset delades ut av Aktuell Hållbarhets chefredaktör Ylva Bergman och Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Moderator: Mikael Salo, hållbarhetsexpert Di-gruppen.

Dagens energibrist banar vägen för ett nytt energilandskap. I en helt ny situation där en tidigare billig resurs blivit extrem kostsam behöver bolag tänka på ett annorlunda sätt. Vad finns det för möjligheter och utmaningar? Hur bör företag tänka och agera? Dessutom Sveriges bästa hållbarhetschef i studion!

Ämnen i artikeln:

EnergibesparingHållbart ledarskapFörnybar EnergiEnergiförbrukningEnergieffektivisering

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Nyss utkomna från en pandemi fortsätter kriserna att avlösa varandra. Kraftig inflation, höjda reporäntor i hela världen och ett krig i Europa där energi används som ett vapen och energipriserna fluktuerar kraftigt. Ekonomer säger att vi står på randen till en lågkonjunktur. Samtidigt har det svenska näringslivet påbörjat klimatomställningen. En ny grön stark industri växer fram men som är minst sagt energitung. Redan till 2045 behöver Sverige fördubbla sin energiproduktion - hur ska det gå till? 

Och hur påverkade är svenska bolag av det som händer på en internationell energimarknad? Det och mycket mer utreder vi i webbsändningen som du kan se här.

Lyssna dessutom till en intervju med Åsa Domeij, som i sändningen utsågs till Sveriges bästa hållbarhetschef 2022. 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Medverkande och agenda: 

Nuläge! Varför befinner vi oss här och hur påverkade är svenska bolag?

Linda Burenius, utvecklingsansvarig, Global Challenges Foundation samt Åsa Elmqvist, programansvarig elnät, vindkraft och solel, Energiforsk

Fördubblad användning till 2045 - hur ska det gå till?

Martin Vallstrand, corporate business development, Vattenfall

Internationell utblick

Robert Andrén, generaldirektör, Energimyndigheten

Spaning framåt - vad kan vi vänta oss?

Linda Burenius, utvecklingsansvarig, Global Challenges Foundation samt Åsa Elmqvist, programansvarig elnät, vindkraft och solel, Energiforsk

Sveriges bästa hållbarhetschef 2022

Vinnaren presenteras under sändningen av Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna samt Ylva Bergman, chefredaktör Aktuell Hållbarhet

Moderator: Mikael Salo, hållbarhetsexpert, Di-gruppen 

Partner som medverkade i sändningen: Vattenfall

 

Här kan du anmäla dig till nästa webbsändning med Hållbart Näringsliv som utforskar hur det säkerhetspolitiska läget omformar tidigare sanningar om vad som är billigast, bäst och mest hållbart för svenska företag. 

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev