lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Vätgas, energilagring och förnybar energi - här är framtidens energikarta

Publicerad: 29 januari 2021, 15:52

Under sändningen diskuterades frågor som kapacitetsbrist, energilagring, vätgasens framtida betydelse och varför energieffektivisering har en viktig roll att spela när koldioxidutsläppen nu kraftigt måste reduceras.

Vi befinner oss mitt i en energirevolution där förnybar energi tar en allt större andel av marknaden. Se webbinarium om hur energikartan ritas om och vad det får för konsekvenser framöver.

Ämnen i artikeln:

EnergilagringFörnybar EnergiEnergieffektivisering

Just nu pågår en snabb omställning av energiproduktionen i världen. Pandemin har snabbat på omställningen till förnybar energi, kol och olja har fått en dipp och sannolikt kommer kolanvändningen aldrig tillbaka till tidigare nivåer. 

Hur ser då energikartan ut framöver och vilka är de stora utmaningarna som måste hanteras?

Under sändningen diskuterades frågor som kapacitetsbrist, energilagring, vätgasens framtida betydelse och varför energieffektivisering har en viktig roll att spela när koldioxidutsläppen kraftigt måste reduceras. 

Här kan du se sändningen: 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Gäster i studion den 28 januari var: 

Markus Wråke, vd Energiforsk  

Lotta Medelius Bredhe, generaldirektör, Svenska Kraftnät

Håkan Hedberg, vd, Rexel

Joachim Nordin, vd, Skellefteå Kraft

Madeleine Gilbourne, business development manager, energy division, Alfa Laval

Moderatorer: Catrin Offerman och Mikael Salo, Aktuell Hållbarhet

 

Partners:

Rexel, Alfa Laval, Skellefteå Kraft 

 

Extramaterial:
Håkan Hedberg, vd på Rexel, berättar om sin syn på energiomställningen och varför det är affärskritiskt att satsa på området. Rexel är partner till Hållbart Näringsliv. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

 

Avsnittet var den fjärde delen i en ny webbserie från Aktuell Hållbarhet och Dagens industri som sätter fokus på hur bolag kan hantera klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt framgångsrikt sätt. Håll utkik efter fler avsnitt från oss!

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev