söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Webbinarium: Hållbarhetstrenderna du inte får missa 2021

Publicerad: 4 december 2020, 15:12

Moderatorer för sändningen var Mikael Salo, chefredaktör Aktuell Hållbarhet och Catrin Offerman innehållsproducent, Aktuell Hållbarhet

Vilka hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för näringslivet att hantera? Se webbinarium där experter från olika sektorer ger sin bild av hållbarhetsåret 2021.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerHållbara TransporterAffärerEkonomiKlimatförändringar

Några av trenderna som lyftes var artutrotning, klimatomställningen, elektrifieringen i transportbranschen, finanssektorns behov av att styra kapitalet mot andra grupper av entreprenörer, samt hur omställningen till en cirkulär ekonomin påverkar näringslivet. 

I avsnittet diskuterades också hållbarhetschefens roll och hur den har förändrats över tid. Vad krävs av en hållbarhetschef 2021? 

Titeln Sveriges bästa hållbarhetschef, som årligen delas ut av Aktuell Hållbarhet, gick i år till Kaj Török, informations- och hållbarhetschef för Max Burgers. I sändningen delar han sina bästa tips och berättar om hur han jobbar med hållbarhet och affärsutveckling i sin verksamhet. 

Här kan du se sändningen från den 2 december: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

Avsnittet den var andra delen i en ny webbserie från Aktuell Hållbarhet och Dagens industri som sätter fokus på hur bolag kan hantera klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt framgångsrikt sätt.

Nästa avsnitt med fokus på taxonomin och omställningen i finansbranschen sänds den 14 januari kl 13-14. Läs mer och anmäl dig här  

 

Gäster i studion den 2 december var: 

• Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige

• Nora Bavey, general partner, Unconventional Ventures

• Anders Carlsson, teknik och fou chef, Derome

• Maria Sunér Fleming, vd Svemin

• Tommy Borglund, universitetslektor, Handelshögskolan vid Örebro universitet

• Malin Strand, projektledare, Fossilfritt Sverige 

• Kaj Török, informations- och hållbarhetschef, Max Burgers

 

Partners:

Derome

Audi

 

Moderatorer: Mikael Salo och Catrin Offerman, Aktuell Hållbarhet

 

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev