tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Webbinarium: Taxonomin och omställningen i finanssektorn

Publicerad: 18 januari 2021, 07:19

Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco var en av programmets gäster. Moderator var Catrin Offerman, innehållsproducent Aktuell Hållbarhet.

EU:s taxonomi, som klassificerar vilka investeringar som räknas som hållbara, är nu på väg att införas. Se webbinarium där experter diskuterar hur utvecklingen inom finanssektorn påverkar svenskt näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerEu-kommissionenSvenskt NäringslivPolitik

Finanssektorn är inne i ett skifte där hållbarhetsfrågor, inte minst klimat, blir en allt viktigare faktor för investerare. Det märks inte minst inom policyområdet där bland annat EU:s taxonomi nu ska slutförhandlas.

Taxonomin kommer att ligga till grund för framtida standarder och märkningar för vad som räknas som hållbara finansiella produkter och spelar också en central roll i EU-kommissionens färdplan för en grön omställning ”Green Deal”. Konsekvenserna av taxonomin och annan policy inom redovisning och finans diskuterades under sändningen den 14 januari. 

Här kan du se sändningen:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

Avsnittet den var tredje delen i en ny webbserie från Aktuell Hållbarhet och Dagens industri som sätter fokus på hur bolag kan hantera klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt framgångsrikt sätt.

Nästa avsnitt om energisektorn och den energirevolution som just nu pågår sänds den 28 januari kl 13-14. Läs mer och anmäl dig här   

Gäster i studion den 14 januari var: 

Torbjörn Westman, chair of the specialist group for sustainable development, FAR 

Marie Baumgarts  chef regulatory affairs and sustainability office SEB 

Mattias Goldmann, hållbarhetschef, Sweco 

Anders Jernhall, cfo, Holmen 

Helen Fagreus Lundström, operational specialist Summa Equity 

Flemming Hedén, handläggare på Klimatstyrmedelsenheten, Naturvårdsverket 

Partner:

Sweco

Moderator Catrin Offerman, Aktuell Hållbarhet

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev