måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Webbsändning: Lönsamma cirkulära och alternativa affärsmodeller

Publicerad: 26 augusti 2022, 13:09

Hur kan företag bli bättre på att repetera framtiden och på så sätt bli mer träffsäkra när det gäller affärsmodellsinnovation? Det var en av de frågor som diskuterades under sändningen.

I omställningen från linjära produktionsled behöver även affärsmodellerna förändras. Vilka affärsmodeller tillhör framtiden? Under sändningen får du ta del av det senaste på temat.

Ämnen i artikeln:

Svenskt NäringslivAffärerEkonomiÅteranvändningCirkulär EkonomiInnovation

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Många branscher och bolag intresserar sig för cirkulära affärsmodeller som delande, leasing eller design som underlättar återtag av uttjänta produkter. Vilka är framgångsfaktorerna för de som har lyckats väl och hur ser deras strategier ut? Vi djupdyker i drivkrafter för förändring i utvecklingen mot cirkulära affärsmodeller och vad som egentligen krävs av en organisation för att förbereda den transformation som det innebär att ställa om.

Här kan du se sändningen från den 25 augusti 2022 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Gäster och agenda:  

Organisering, drivkrafter och framgångsrika strategier för cirkularitet- Ingela Wickman Bois, Executive Advisor, Circular Business Transition Centre for Circular Economy, Exeter University Business School/Ellen MacArthur Foundation

Att innovera nya lönsamma affärsmodeller- Kristoffer Lundholm, head of sustainability
EY Doberman

Ovala affärsmodeller- Erik Huss, geograf, affärsutvecklare & vd
Husstainability

Att ställa om sin affärsmodell i grunden - Björn Samenius, vd Artex

Moderator: Catrin Offerman, affärsansvarig för Dagens industri och Aktuell Hållbarhets mötesplatser och webbsändningar med fokus på hållbarhet, samhälle och infrastruktur.

Partner till sändningen: EY Doberman

Här kan du anmäla sig till framtida avsnitt av webbserien Hållbart Näringsliv:  

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev