lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhet TV

Webbserien Hållbart Näringsliv - här är alla avsnitt 2022

Publicerad: 11 januari 2022, 07:19

Webbserien Hållbart Näringsliv som handlar om hur bolag hanterar klimat- och hållbarhetsutmaningarna på ett affärsmässigt framgångsrikt sätt. Mikael Salo, hållbarhetsexpert Di-gruppen och Catrin Offerman affärsägare Hållbart Näringsliv är programledare, tillsammans med Josefin Jakobsson, redaktör Di Hållbart Näringsliv.

De viktigaste trenderna inom ESG, klimatkrisen och framtidens finanssektor. Under 2022 presenterar Aktuell Hållbarhet och Dagens industri åtta nya avsnitt av webbserien Hållbart Näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerSvenskt NäringslivKlimatanpassningÅteranvändningCirkulär EkonomiSocial hållbarhetIndustri

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


För många branscher blir hållbarhetsfrågorna allt mer affärskritiska. EU taxonomin med tuffare krav på hållbarhetsredovisning som följd väntas trycka på omställningen. Klimatkrisen är en omfattande utmaning i många verksamheter. 

Syftet med webbserien, som är gratis att följa, är att förse näringslivet med kunskap och omvärldsbevakning som gör det enklare att navigera på ett klokt sätt i tider av förändring.

Flera delar 2022

Hållbart Näringsliv är ett samarbete mellan tidningarna Dagens industri och Aktuell Hållbarhet och består också av konferensen Hållbart Näringsliv som varje år samlar flera hundra företagsledare för att diskutera hållbarhetsutmaningarna. Det består även av en redaktionell del i Dagens industri där välrenommerade journalister bevakar utvecklingen inom området samt av ett samarbete med Lunds universitet som årligen granskar svenska börsbolags hållbarhetsprestation.  

Första avsnittet av webbserien Hållbart Näringsliv går den 3 februari mellan kl 13-14 och handlar om ledarskap. Vad krävs av en ledare som ska navigera i konstant förändring och skapa förutsättningar för nödvändiga beteendeförändringar? Hur styr och organiserar vi våra bolag på bästa sätt i ett systemskifte?

Under sändningen presenteras också vinnaren till priset Sveriges bästa hållbarhetschef, en nominering som årligen delas ut av tidningen Aktuell Hållbarhet.

Innehåll 2022:

3 februari – Governance - hur ska vi styra och organisera?
23 mars - Hur kan SME-bolagen göra verklig impact?
28 april – Social - hur skapar vi en socialt hållbar organisation?
25 maj – Environmental - hur klimatanpassar vi vår organisation?
25 augusti – Cirkulära och alternativa affärsmodeller
22 september - Framtidens finanssektor
27 oktober - Omställning i basindustrin
8 december- Hållbarhetstrenderna 2023

tid: 13-14 

Läs mer och anmäl dig här

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev