måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-prize

Nominera till 15:e upplagan av E-Prize – Sveriges största och viktigaste energipris

Publicerad: 3 maj 2023, 12:26

Jonas Bergqvist, RISE, deltog i E-Prizejuryn,Här är alla vinnare 2022: Otto Lundman & Lundman Junior, Modvion, Peter Ringstad, Ligna Energy, Erik Martinson, Svea Solar, Mikael Mahlberg, Candela och jurymedlem Christian Roos, E.ON.

Foto: Pax Engström Nyström

I en tid av klimatförändringar, energikris och krig är en snabb energiomställning akutare och angelägnare än någonsin. För 15:e året i rad delar Aktuell Hållbarhet och Dagens industri i samarbete med E.ON ut E-Prize, Sveriges största energipris för näringslivet. Prisas gör de smartaste energiinnovationerna just nu. Det är hög tid att nominera ditt bidrag.

Ämnen i artikeln:

EonElEnergiåtervinningInnovation

Presenteras i samarbete med E.ON.

En allt mer akut klimatkris ställer redan höga förväntningar på nya, smarta energilösningar. Med krig, geopolitisk oro och energikris ökar kraven ytterligare på att öka takten, bort från fossilberoendet. Nya, smarta energilösningar är nu inte bara en brådskande angelägenhet för att rädda klimatet. Det har snabbt blivit en akut säkerhetspolitisk fråga. Rysslands krig i Ukraina har skyndat på den globala energiomställningen ordentligt. Det betyder att en stor del av världens nationer nu ännu snabbare försöker komma ifrån beroendet av den hittills dominerande energikällan: fossila bränslen.

E-Prize är Aktuell Hållbarhets, Dagens Industris och energikoncernen E.ON:s satsning för att sätta fokus på och stimulera de innovationer som krävs för att klara den stora energiomställningen. I år är det dessutom 15-årsjubileum för priset. Vi bevittnar en fortsatt obeveklig ökning av den globala efterfrågan på energi, som enligt amerikanska energimyndigheten EIA beräknas växa med 50 procent till 2050 i takt med att världens befolkning växer och levnadsstandarden förbättras. Allt detta betyder att investeringar inom exempelvis förnybar, närproducerad el, lagringslösningar, nätsystem sannolikt ökar ytterligare.

Tre kategorier: Energioptimering, hållbara transporter och förnybar energi

E-Prize 2023 delas ut i tre kategorier: Energioptimering, Hållbara transporter samt Förnybar energi med syfte att lyfta fram de allra skarpaste innovationerna! Juryn består av en grupp framstående energi- och innovationsexperter från näringsliv, forskning och innovationsmiljöer.

Dags att nominera till E-Prize 2023

Vem som helst kan nominera ett företag till E-Prize.

Bland tidigare vinnare finns bolag som Modvion, Candela Technology, Heart Aerospace, Einride och Epishine. Årets tre slutgiltiga vinnare presenteras på Dagens Industris och Aktuell Hållbarhets konferens Hållbart Näringsliv den 23 november i Stockholm.

Nominera ditt bidrag här

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev