torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-prize

Sista chansen att nominera till E-Prize 2020

Publicerad: 24 april 2020, 05:55

Nu är det sista chansen att nominera till 2020 års upplaga av E-Prize! Utvecklar ni Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter?


För 12:e året i rad delar vi ut E-Prize, Sveriges ledande energipris i näringslivet. Från och med i år sker det i ett samarbete mellan E.ON och Aktuell Hållbarhet. Vinnarna presenteras i november på konferensen Hållbart Näringsliv som arrangeras av Aktuell Hållbarhet och Dagens industri.

NOMINERA NU DIREKT HÄR!

E-Prize belönar de svenska företag som har de mest innovativa lösningarna för framtidens klimatvänliga energiförsörjning och hållbara transporter och det är indelat i tre kategorier:

Förnybar energi
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi. Det kan handla om allt från företag, små som stora, med innovationer och teknik för generering av förnybar energi över lagring och annan understödjande teknik till nya innovativa affärsmodeller.

Energieffektivisering
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot effektivare utnyttjande av energi. Det kan till exempel vara företag, små som stora, som utvecklar nya, innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering men också energikunder som har egna innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering.

Hållbara transporter
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot en transportsektor med effektivare utnyttjande av och mer förnybar klimatvänlig energi.

NOMINERA NU DIREKT HÄR!

Fjolårets vinnare i kategorin Energieffektivisering var Altered som revolutionerar  vattenkranstekniken. Vinnaren i kategorin Hållbara transporter var Einride med sina batteridrivna självkörande bilar koordinerade av ett ruttplaneringssystem. I kategorin Förnybar energi var 2019 års vinnare Epishine som utvecklar resurseffektiva, billiga och skalbara solceller helt av organiskt material.

Nu letar vi efter tre minst lika innovativa och lovande företag som har några av de mest hållbara lösningarna på energiutmaningarna inom områdena förnybart, effektivisering och transporter.

Vem som helst kan föreslå ett företag eller en organisation som de tycker förtjänar priset i någon av de tre kategorierna - det kan vara din egen organisation. En jury bestående av några av Sveriges främsta energi- och innovationsexperter bedömer de inkomna nomineringarna och väljer ut 9 finalister, 3 i respektive kategori. De 3 slutgiltiga vinnarna av E-Prize 2020 presenteras sedan i Stockholm den 18-19 november 2020 på Aktuell Hållbarhets och Dagens industris konferens Hållbart Näringsliv.

Vid frågor, kontakta E-Prizejuryns ordförande, Per Olof Lindsten på e-post: pol@di.se

Senast den 4 maj 2020 vill vi ha er nominering.

NOMINERA NU DIREKT HÄR!

 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev