Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

De vill hitta företagsidéer som bekämpar klimatförändringar

Publicerad: 11 juni 2020, 08:45

Karin Ruiz, affärscoach på Sting och initiativtagare till Startup Climate Action vill hitta företagsidéerna lösningar för att bekämpa klimatförändringar.

Foto: Sting


Nu startar ”Startup Climate Action”, ett initiativ som vill skapa nya svenska företag som bidrar med klimatsmarta lösningar för framtidens utmaningar.


Sting, en företagsaccelerator och stiftelsen Norrsken lanserar i dag ”Startup Climate Action”. Målet är att få fram fler snabbväxande svenska företag som bidrar med innovativa skalbara lösningar för att bekämpa klimatförändringar.

– Intresset är stort, över 500 har anmält sig till dagens lanseringsevent. Vi tror starkt på kraften i att kombinera innovation och teknologi med entreprenörskap för att få fram nya lösningar på stora världsproblem, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting och initiativtagare till Startup Climate Action, till Aktuell Hållbarhet.  

Startup Climate Action består av tre delar. Den första, som lanseras i dag handlar om att vaska fram idéer och formera team som kan ta det vidare till en affärsidé. Deadline för att delta med sin idé och ett team är den 2 augusti. De team som kvalificerar sig går sedan vidare till del två, en workshopserie av initiativtagarna Sting och Norrsken som fokuseras på validering av affärsidéerna. Det sista steget är ett acceleratorprogram drivet av Sting, som lanseras 2021. 

Initiativet får finansiering av Vinnova och bland de som stöttar initiativet finns Stockholm Resilience Centre, KTH Innovation, Energimyndigheten och IVL.  

Engagerade är också bland andra profiler som forskarna Henrik Österblom från Stockholm Resilience Centre och Ulrika Edlund från KTH, samt Maria Wetterstrand och Anders Wijkman, som i många år varit aktiva i klimatdebatten. 

Läs mer om Startup Climate Action 

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.