Hållbara bolag
Framtidsrisk i fokus på hållbar konferens
Publicerad: 12 november 2020, 09:12
Förra årets konferens, Hållbart Näringsliv. I år är det fysiska deltagarantalet begränsat. De som inte är på plats kan följa programmet via en strömmad sändning. Foto: Pax Engström
Riskhantering, omställningsförmåga och finansvärldens nya tuffa krav på börsbolagen. Det är innehållet på årets upplaga av konferensen Hållbart Näringsliv. För tredje året i rad samlar vi de främsta experterna på hållbarhetsområdet för en framåtblickande heldag.
Hållbarhet har blivit ett allt tydligare krav från investerare, kunder och arbetstagare. Hur påverkar det näringslivslivet framöver och hur ser de innovationer och affärsmodeller ut som blir vinnare i ett landskap där hållbarhetsfrågorna får större betydelse?
Den 18 november samlar Dagens industri och Aktuell Hållbarhet företagsledare, makthavare och en rad experter för att diskutera de i dag allt mer affärskritiska klimat- och hållbarhetsfrågorna.
Det övergripande temat för dagen är risk. Hur förberedda är svenska bolag inför dels tuffare utsläppskrav, men också de fysiska risker som klimatförändringarna för med sig? Och hur väl positionerade är de för att utnyttja de nya affärsmöjligheter som klimatomställningen innebär?
Under konferensen diskuteras den årliga rankning som Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Lunds universitet gör av svenska börsbolags hållbarhetsarbete, i år med fokus på riskhantering, omställningsförmåga och covid-19. Resultatet av rankningen publiceras på di.se redan den 3 november.
På plats under konferensen finns bland andra investmentbolaget Kinneviks vd Georgi Ganev, som berättar om hur man som ägare hanterar risker i portföljbolagen. Samt Marie Baumgarts, hållbarhetsexpert på SEB och medlem i EU-kommissionens tekniska expertgrupp för hållbara finanser, som kommer att prata om hur företag och investerare bör hantera de tillgångar som riskerar att bli olönsamma i takt med klimatförändringarnas allt mer synliga effekter.
Vi ställer även frågan om vilka nya politiska initiativ vi kommer vi att få se framöver som är kopplade till bolags hållbarhetsarbete de kommande åren, och hur man som företag förbereder sig på bästa sätt.
Omställningen ger också upphov till nya affärsmöjligheter, och på plats finns både hållbarhetsexperter på tunga bolag samt en rad uppstickare, vars affärsidéer baseras på miljövänlig teknik. Bland andra havskraftbolaget Minesto och elbåtstillverkaren X-shore med vd Jenny Keisu i spetsen.
I år blir även Di-konferensen Impact Summit en del av Hållbart näringsliv. Impact Summit är ett gratis digitalt event den 19 november. Vi samlar investerare, startupbolag, företagsinkubatorer och politiker till en halvdag med debatter, intervjuer och rundabordssamtal. Bland annat kommer det diskuteras var det finns kapital till investeringar som gör samhällsnytta, så kallade impact-investeringar. Och om det innovationsstödjande systemet är redo att hjälpa impact-bolag växa.
HÅLLBART NÄRINGSLIV I STOCKHOLM 18 NOVEMBER
Konferensen äger rum den 18 november på Clarion Hotel i Stockholm, med ett kraftigt begränsat antal deltagare. Digitala deltagare följer konferensen via en strömmad livesändning, med möjlighet att interagera med talare, partners och andra deltagare.
Under eftermiddagen väljer samtliga deltagare mellan fyra olika interaktiva seminarier med tema ledarskap, energirevolutionen, koldioxidutmaningen och cirkulär ekonomi.
Allt innehåll spelas in och går att se i efterhand.
Biljetter och mer information hittar du på bonniernewsevents.se.