måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

Hållbara Bolag 2021 – Hela listan

Aktuell Hållbarhet, Dagens industri och Lunds universitet presenterar för fjärde året listan Hållbara Bolag. Här kan du ta del av hela listan, se vinnare och förlorare samt se förflyttningar på listan över tid.

Publicerad: 25 oktober 2021, 19:06

 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Hållbara Bolag är en rankning som genomförs av Aktuell Hållbarhet, Dagens Industri och Lunds universitet. Rankningen genomförs för fjärde året i rad. Hållbara Bolag rankar 133 av börsens största bolag i GICS-kategorierna kapitalvaror (56 bolag) , konsumtionsvaror (28 bolag), material (18 bolag), dagligvaror (8 bolag), bank (9 bolag) och investmentbolag (14 bolag). Rankningen består av två delar. Den första delen är en  studie och analys av bolagens års-/hållbarhetsredovisningar samt hemsidor.  Den andra av en enkät som i år hade en svarsfrekvens på nästa 70 procent.  Maximal poäng som ett bolag kan få är 119. Rapport och hemsidestudien står för 98 poäng och enkäten för 21 poäng.

Rankningsmodellen har sju kategorier - antikorruption, personal, miljö och klimat, hållbarhetsstrategi och SDG, mänskliga rättigheter, kapitalmarknadspåverkan och övrigt. För rapport och hemsidestudien är det fokus på totalt 98 olika kpi:er och indikatorer.

Läs också:

Läs Hela listan: Hållbara Bolag 2021

Läs ”Frågor och svar om rankningen Hållbara bolag 2021”

Kategori Material och totalvinnare: Stora Enso
Kategori Konsumtionsvaror: Bonava
Kategori Dagligvaror: Essity
Kategori Kapitalvaror: Skanska
Kategori Banker: SEB
Kategori Banker: Swedbank
Kategori Investmentbolag: Investor

Läs intervju med Susanna Arvidsson som leder arbetet med rankningen

 


Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev